Στο 1,8% ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο 1,8% ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο
Κάτω από το στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021.

Κάτω από το στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021, αποκλιμακώθηκε τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός στη Γερμανία, ενισχύοντας τις ελπίδες για νέα μείωση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση που βρίσκεται μόλις τρεις εβδομάδες μακριά.

Ο ρυθμός αύξησης τιμών στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης υποχώρησε στο 1,8% από 2% τον προηγούμενο μήνα, αναλογικά με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στο Bloomberg. Σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, Destatis η μείωση οφείλεται στο κόστος της ενέργειας και ορισμένων άλλων αγαθών.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τα δυσοίωνα μηνύματα για την οικονομική ανάπτυξη, ωθεί τους επενδυτές να «ποντάρουν» κατά 75% σε τρίτη μείωση του επιτοκίου καταθέσεων της ΕΚΤ στις 17 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένει ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει καθόλου ανάπτυξη για το 2024, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη αναμένονται την Τρίτη και οι αναλυτές αναμένουν υποχώρηση στο 1,8% από 2,2% τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Μικρότερη των εκτιμήσεων η συρρίκνωση του PMI τον Σεπτέμβριο

Έρευνα ΕΚΤ: Σε νέα φάση η αγορά εργασίας της Ευρώπης - Τα 5 κυρίαρχα χαρακτηριστικά

Επιτόκια Fed: Ομιλία Πάουελ και «μάκρο» οι ρυθμιστές για μία νέα κίνηση τον Νοέμβριο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider