Κορονοϊός: Η Κίνα σατιρίζει την αντίδραση των ΗΠΑ με ένα animation (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Η Κίνα σατιρίζει την αντίδραση των ΗΠΑ με ένα animation (vid)
«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ιός», ένα βίντεο animation από την Κίνα διακωμωδεί την αντίδραση των ΗΠΑ στην πανδημία του κορονοϊού.

Στην «αντεπίθεση» της ρητορικής των ΗΠΑ περνά η Κίνα, η οποία δημιούργησε μια μικρή ταινία animation με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ιός», με την οποία διακωμωδεί την αμερικανική αντίδραση στην επιδημία του κορονοϊού.

Οι δύο χώρες το τελευταίο διάστημα επιδίδονται σε πόλεμο δηλώσεων για την προέλευση του κορονοϊού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Ουχάν στο τέλος του 2019 και έχει εξελιχθεί σε πανδημία, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει «σίγουρος» ότι ο ιός SARS-CoV-2 προήλθε από κινεζικό εργαστήριο, όμως αρνήθηκε να δώσει αποδείξεις για τον ισχυρισμό του.

Στην ταινία animation, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ανοίγει η αυλαία για να αποκαλυφθεί μια σκηνή στην οποία βρίσκονται δύο φιγούρες Lego, ένας Κινέζος μαχητής που φορά μάσκα και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Περισσότερες από 960.000 προβολές

Από τις 29 Απριλίου, όταν αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι στο YouTube του Xinhua, το βίντεο έχει περισσότερες από 960.000 προβολές, ενώ το έχουν αναρτήσει στο Twitter και Κινέζοι διπλωμάτες.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι παραπλάνησε την παγκόσμια κοινότητα για τη σοβαρότητα της επιδημίας, ενώ υπάρχουν διάφορες εκκλήσεις για τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για την προέλευση του ιού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider