Ποιες χώρες της Καραϊβικής «προσφέρουν» υπηκοόητα έναντι 100.000 δολαρίων

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιες χώρες της Καραϊβικής «προσφέρουν» υπηκοόητα έναντι 100.000 δολαρίων
Από τα τέλη του 2019, ορισμένα κράτη, όπως το νησιωτικό κράτος Saint Kitts and Nevis «προσφέρει» πακέτα... υπηκοότητας σε τετραμελής οικογένειες από 150.000 δολάρια.

Δεν αποτελεί νέα «είδηση» το γεγονός πως χώρες της Καραϊβικής «προσφέρουν» δεύτερη υπηκοότητα σε πολλούς ξένους - συνήθως δισεκατομμυριούχους - επιχειρηματίες σε αντάλλαγμα μεγάλα επενδυτικά projects που ευνοεί την είσοδο ρευστού στη νησιωτική περιοχή.

Ένα ξενοδοχείο πολυτελείας που θα φέρει αύξηση του τουρισμού, επένδυση κονδυλίων και θέσεις εργασίας σε πολλούς ντόπιους, συχνά θεωρείται «καλό deal», όμως ο κορονοϊός φαίνεται να έχει βάλει μία άνω τελεία στις επενδύσεις τέτοιου τύπου.

Πλέον, οι πλούσιοι αυτού του κόσμου αγοράζουν ακίνητα στους τροπικούς παραδείσους της Καραϊβικής για να «δικαιολογήσουν» τις μετακινήσεις τους και την παραμονή τους εκεί, εν μέσω ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, λόγω της πανδημίας covid-19.

«Πακέτα υπηκοότητας»

Από τα τέλη του 2019, ορισμένα κράτη, όπως το νησιωτικό κράτος Saint Kitts and Nevis «προσφέρει» πακέτα... υπηκοότητας σε τετραμελής οικογένειες με τιμή εκκίνησης από τα 150.000 δολάρια. Πρόκειται για τιμή «ευκαιρίας», σε σχέση με τα 200.000 δολάρια που ήταν πριν η ελάχιστη τιμή για την αγορά ακινήτου στην περιοχή, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται στην ιδιοκτησία του ενδιαφερόμενου για τουλάχιστον 7 έτη, ώστε να δικαιολογείται η απόκτηση υπηκοότητας.

«Εν μέσω πανδημίας, όταν ο τουρισμός έχει 'παγώσει' πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους, ώστε να φέρουμε έσοδα και να στηρίξουμε την οικονομία μας» δηλώνει σχετικά ο Λες Καν, CEO του Γραφείου Υπηκοότητας Επενδυτών στο Saint Kitts and Nevis, όπως αναφέρουν Bloomberg και Business Insider.

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και άλλα νησιωτικά κράτη της περιοχής, όπως η Saint Lucia, η Antigua & Barbuda, η Grenada και η Dominica προσφέροντας «εκπτώσεις» στο ελάχιστο κόστος αγοράς ακινήτων για την απόκτηση υπηκοότητας, με τιμές που μπορεί να ξεκινούν ακόμα και από τα 100.000 δολάρια σε ορισμένες περιπτώσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με μία έκθεση της βρετανικής Henley & Partners, τους τελευταίους μήνες υπάρχει αύξηση περί το 42% στις νέες αιτήσεις για απόκτηση υπηκοότητας.

Η «επενδυτική μετανάστευση» είναι η νέα... τάση και την ίδια στιγμή, το νέο... εργαλείο, μεταξύ των δισεκατομμυριούχων για ελεύθερη μετακίνηση με τα ιδιωτικά τους jet, χωρίς να αναγκάζονται υπομένουν την καραντίνα που επιβάλουν η μία χώρα μετά την άλλη σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider