Citigroup: Άλμα 21% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Πάνω από τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Citigroup: Άλμα 21% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Πάνω από τις εκτιμήσεις
Τα καθαρά κέρδη της Citi ανήλθαν σε 4,1 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άλμα 21%, πολύ υψηλότερα από τα 3,37 δισ. δολάρια που σημειώθηκαν ένα χρόνο νωρίτερα.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η κερδοφορία της Citigroup το α' τρίμηνο του 2025, χάρη στα ενισχυμένα έσοδα και κέρδη της, παρά τη μεταβλητότητα και την ανησυχία που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές λόγω των εμπορικών αναταραχών μετά την επιβολή της δασμολογικής πολιτικής της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε πληθώρα χωρών παγκοσμίως.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Citi ανήλθαν σε 4,1 δισ. δολάρια ή 1,96 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σημειώνοντας άλμα 21%, πολύ υψηλότερα από τα 3,37 δισ. δολάρια ή 1,58 δολάρια ανά μετοχή που σημειώθηκαν ένα χρόνο νωρίτερα και από τα 1,85 δολάρια ανά μετοχή που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 21,60 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 3%, έναντι 21,29 δισ. δολαρίων που ήταν η πρόβλεψη των αναλυτών.

Η μετοχή της Citigroup ενισχύεται 1,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, ενώ έχει υποχωρήσει κατά 10,2% μέχρι στιγμής φέτος.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι κολοσσοί του τραπεζικού κλάδου των ΗΠΑ JPMorgan Chase, Morgan Stanley και η Goldman Sachs ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους, με τις τρεις τράπεζες να σημειώνουν καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη. Σήμερα προστέθηκε στην «ομάδα» με τα καλύτερα από το αναμενόμενο οικονομικά στοιχεία και η BofA, η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της νωρίτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BofA: Στα 7,4 δισ. δολάρια τα κέρδη α' τριμήνου - Άνοδος 5,9% στα έσοδα

Hermes: Κάποτε η LVMH προσπάθησε να την εξαγοράσει, τώρα την ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση

Ericsson: Στα 636 εκατ. δολάρια τα κέρδη α' τριμήνου - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider