BofA: Στα 7,4 δισ. δολάρια τα κέρδη α' τριμήνου - Άνοδος 5,9% στα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
BofA: Στα 7,4 δισ. δολάρια τα κέρδη α' τριμήνου - Άνοδος 5,9% στα έσοδα
Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 27,51 δισ. δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 5,9%, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για 26,99 δισ. δολάρια.

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη και τα έσοδα για το α' τρίμηνο του 2025 της Bank of America (BofA), με ώθηση από τα καλύτερα από το αναμενόμενο καθαρά έσοδά της από τόκους, ενώ η μεταβλητότητα που επικρατεί στις αγορές λόγω του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ, ενίσχυσε την κερδοφορία της.

Σύμφωνα με το CNBC και το Reuters, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 11% στα 7,4 δισ. δολάρια ή 90 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 6,7 δισ. δολάρια, ή 76 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 27,51 δισ. δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 5,9%, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για 26,99 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη από τον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής υποχώρησαν κατά 3% στα 1,5 δισ. δολάρια, κάτω από τις προβλέψεις για 1,6 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII), η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζει μια τράπεζα από τα δάνεια και αυτών που πληρώνει τους καταθέτες, αυξήθηκαν στα 14,6 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών του StreetAccount για 14,56 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, ενώ έχει υποχωρήσει περισσότερο από 16% μέχρι ώρας φέτος.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι κολοσσοί του τραπεζικού κλάδου των ΗΠΑ JPMorgan Chase, Morgan Stanley και η Goldman Sachs ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους, με τις τρεις τράπεζες να σημειώνουν καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Johnson & Johnson: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και πωλήσεις το α΄ τρίμηνο

BofA: Οι επενδυτές δεν έχουν υπάρξει τόσο απαισιόδοξοι εδώ και 30 χρόνια

Hermes: Κάποτε η LVMH προσπάθησε να την εξαγοράσει, τώρα την ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider