Αναιρεί το Βερολίνο το «μισό» ρεπορτάζ της Bild για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναιρεί το Βερολίνο το «μισό» ρεπορτάζ της Bild για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο
Επιβεβαιώνει την παρέμβαση Μέρκελ το Βερολίνο, το οποίο παράλληλα διαψεύδει ότι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν κοντά σε πόλεμο.

Το... μισό από το ρεπορταζ της Bild επιβεβαίωσε το Βερολίνο μέσω κυβερνητικών κύκλων. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Spiegel, η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών. Από τον πρέσβη ζητήθηκε να μεταφερθεί στην Άγκυρα η γερμανική προτροπή να σταματήσει η προκλητική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και να υπάρξει διάλογος με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντως, δεν φαίνεται να υπήρξε άμεσος κίνδυνος πολέμου ή ενός θερμού επεισοδίου. Όπως ανέφερε η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ σε συνέντευξή της στη Deutsche Welle: «Προσπαθούμε να λύσουμε αυτές τις διαφορές με συνομιλίες στο παρασκήνιο».

Στα ελληνοτουρκικά, αναφέρεται και η Die Zeit, που σημειώνει χαρακτηριστικά: «Όσο η Τουρκία απομακρύνεται από μια ένταξη στην ΕΕ, τόσο ενισχύεται η αξίωσή της να αναλάβει ηγεμονική θέση στην ευρύτερη περιοχή. Η φιλοδοξία αυτή εντάσσεται στο νέο δόγμα “Μόνη εναντίον όλων”. Πρόκειται για μια νέα, πολιτικά ενορχηστρωμένη, ερμηνεία του εθνικού αφηγήματος, με το οποίο ο Κεμάλ Ατατούρκ ίδρυσε κάποτε τη σύγχρονη Τουρκία μετά τις πολεμικές ήττες και τη κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider