Φωτιά στη Μάνη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (pic)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτιά στη Μάνη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (pic)
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, σήμερα Κυριακή, η πυρκαγιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα ως προς το μέτωπο αλλά υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες ενεργές εστίες.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής στην ανατολική Μάνη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Λαγκαδά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, σήμερα Κυριακή, η πυρκαγιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα ως προς το μέτωπο αλλά υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες ενεργές εστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 47 οχήματα και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ξεκίνησαν και οι πρώτες ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου το μέτωπο της φωτιάς έσπασε στα δύο ενώ προληπτικά δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή ενώ το απόγευμα εκκενώθηκαν προληπτικά ακόμα δύο οικισμοί, το Σκαμνάκι και το Νεοχώρι.

Ορατή από το διάστημα η φωτιά

Ο πυκνός καπνός που σκέπασε την περιοχή, ήταν ορατός από το διάστημα και καταγράφηκε από τον δορυφόρο της NASA, Suomi NPP, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που ανάρτησε στο Twitter, το meteo.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider