«Earthshot Prize»: Βραβείο «Νόμπελ» για το περιβάλλον από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Earthshot Prize»: Βραβείο «Νόμπελ» για το περιβάλλον από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παρουσιάζει το «Earthshot Prize». Το βραβείο «Νόμπελ» για το περιβάλλον.

Με 65 εκατ. δολάρια «ξεκινά» την πρωτοβουλία του για τη δημιουργία ενός περιβαλλοντικού βραβείου επιπέδου «Νόμπελ», ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Σύμφωνα με το CNN, ο Βρετανός πρίγκιπας θέλει να θεσμοθετήσει ένα νέο περιβαλλοντικό βραβείο, στην προσπάθειά του να εμπνεύσει λύσεις για μερικά από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.

«Υπάρχουν υπέροχοι άνθρωποι που κάνουν σπουδαία πράγματα σε όλο τον κόσμο». Αν κάποιος από αυτούς έχει μια ιδέα, θα μπορούσε να βοηθήσει να λυθούν σοβαρά προβλήματα, σχολίασε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε πως από το 2021, το «Earthshot Prize» θα απονέμεται ετησίως σε συνολικά 5 ανθρώπους, ομάδες ή/και οργανισμούς για προτάσεις που θα ακολουθούν τις αρχές της πρωτοβουλίας αυτής.

Αυτές είναι:

  • Η προστασία και αποκατάσταση της φύσης
  • Ο καθαρισμός του αέρα
  • Η αναζωογόνηση των ωκεανών
  • Το χτίσιμο ενός κόσμου χωρίς απορρίμματα
  • Η αποκατάσταση του κλίματος

Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός πίσω από το «Earthshot Prize» ελπίζει πως θα υπάρχουν τουλάχιστον 50 «λύσεις» μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το παλάτι του Κέσινγκτον θέλει το νέο αυτό βραβείο να γίνει το κορυφαίο του είδους του, φτάνοντας επίπεδα αναγνώρισης όπως αυτά του Νόμπελ. Μάλιστα, κάθε ένας από τους 5 ετήσιους νικητές θα λαμβάνει έπαθλο 1 εκατ. λιρών.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider