ΗΠΑ: Την Τετάρτη οι νεκροί από Covid-19 ξεπέρασαν τους νεκρούς της 11ης/9/2001

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Την Τετάρτη οι νεκροί από Covid-19 ξεπέρασαν τους νεκρούς της 11ης/9/2001

Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ κατέγραψαν οι ΗΠΑ την Τετάρτη, καθώς ο απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τους 3.000, σε ένα 24ωρο, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Τουλάχιστον, 3.011 Αμερικανοί πολίτες πέθαναν λόγω Covid-19 την Τετάρτη, σύμφωνα με τους New York Times, ενώ κατά τις τελευταίες 7 ημέρες πέθαιναν κατά μέσο όρο 2.249 Αμερικανοί, κάθε ημέρα.

Μάλιστα σύμφωνα με το Marketwatch, ο αριθμός των νεκρών μέσα σε μία ημέρα ξεπέρασαν τον αριθμό των πολιτών που πέθαναν στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους στις 11/9/2001, οι οποίοι ανέρχονταν σε 2.977.

«Φως στο τούνελ» για το εμβόλιο

Σήμερα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τον covid-19 και στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δημοσίευσε την Τρίτη αναφορά, στην οποία ανέφερε ότι τα στοιχεία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του για έγκριση έκτακτης ανάγκης, με την τυπική έγκριση να απέχει, πλέον ώρες.

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει αρνητικό ρεκόρ - διεθνώς - με σχεδόν 15,4 εκατ. κρούσματα κορονοϊού και περισσότερους από 289.000 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider