Επιχείρηση ανασύνταξης στην Wall Street μετά το χειρότερο sell off στο 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιχείρηση ανασύνταξης στην Wall Street μετά το χειρότερο sell off στο 2024
Ράλι 500 μονάδων για τον Dow Jones ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Σε θετικό έδαφος με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά ανέκαμψε μερικώς από τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας και το sell off που πυροδότησαν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 484 μονάδων ή 1,20% και διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 40.829 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,16%, κλείνοντας στις 5.471 μονάδες. Αντίστοιχη εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να ολοκληρώνει τις συναλλαγές με άνοδο 1,16% στις 16.884 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ράλι 3% σημείωσε η μετοχή της Nvidia μετά το σφυροκόπημα των προηγούμενων συνεδριάσεων που κόστισε σχεδόν 14% και πολλά δισ. κεφαλαιοποίησης στον τεχνολογικό κολοσσό.

Ισχυρά κέρδη σχεδόν 2,5% και για την μετοχή της Amazon, ενώ ο τίτλος της Boeing ενισχύθηκε κατά 3,3% καθώς η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με ένα σωματείο εργαζομένων στα εργοστάσιά της, αποφεύγοντας πιθανώς με αυτό τον τρόπο μία μελλοντική απεργία.

Άνοδος 2% και για την μετοχή της JP Morgan, ενώ αντίστοιχα κέρδη κατέγραψε και ο τίτλος της Costco.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ προκάλεσαν ψυχρολουσία στις τάξεις των επενδυτών, με τον Nasdaq να καταγράφει απώλειες σχεδόν 6%, στην χειρότερη εβδομαδιαία πτώση του από το 2022, ενώ ο S&P 500 έχασε σε εβδομαδιαία βάση 4,25%, στην χειρότερη επίδοσή του από τον Μάρτιο του 2023. O Dow περιόρισε τις εβδομαδιαίες απώλειες στο -3%.

Πλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Wall Street επικεντρώνεται στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό με τις εκθέσεις για τις τιμές καταναλωτή και παραγωγού να αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν περαιτέρω την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC).

Ορισμένοι αναλυτές και οικονομολόγοι διαμένουν πως όχι επείγει μια επιτοκίων από την Fed αλλά πρέπει να είναι και γενναία (ύψους 50 μ.β.) ώστε η οικονομία των ΗΠΑ να μην εισέλθει σε υφεσιακό μονοπάτι και νέες περιπέτειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπιλ Γκέιτς: Τα 2 πράγματα που τον κρατούν ξάγρυπνο τις νύχτες

Ανέκαμψε το πετρέλαιο μετά τα χαμηλά 15 μηνών

Κόντρα στο διεθνές κλίμα το Χρηματιστήριο με απώλειες και χαμηλό τζίρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider