Apple: Παρουσιάστηκε το iPhone 16 - Τι αλλαγές φέρνει το Apple Intelligence

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Παρουσιάστηκε το iPhone 16 - Τι αλλαγές φέρνει το Apple Intelligence
Η ημέρα που όλοι οι λάτρεις της τεχνολογίας περιμένουν κάθε χρόνο έφτασε.

Η ημέρα που όλοι οι λάτρεις της τεχνολογίας περιμένουν κάθε χρόνο έφτασε, με την Apple να παρουσιάζει τη νέα σειρά iPhone 16, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος iOS 18, ικανό να υποστηρίξει την νέα πλατφόρμα με την οποία ο γίγαντας της τεχνολογίας κάνει το πρώτο του βήμα στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και νέες αναβαθμίσεις σε Apple Watch και Airpods.

Σύμφωνα με τον CEO της Apple, Tim Cook, τα νέα iPhone είναι σχεδιασμένα από την αρχή με βάση το Apple Intelligence και τις νέες δυνατότητες που προσφέρει και «σηματοδοτούν την αρχή μίας συναρπαστικής εποχής».

Η ενσωμάτωση του Apple Intelligence στις δημοφιλείς συσκευές της Apple θα επιτρέψει στους χρήστες μεταξύ άλλων, να εξατομικεύουν ακόμη περισσότερο τις αρχικές τους οθόνες και να δημιουργούν emoji με την πληκτρολόγηση λίγων μόνο λέξεων, να λαμβάνουν καλύτερες απαντήσεις από τη ψηφιακή «βοηθό» της, την Siri, και να έχουν πρόσβαση σε AI εργαλεία απευθείας από την συσκευή τους.

Η εκδήλωση που φέτος είχε τίτλο «It's Glowtime» έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια στις 10 τοπική ώρα.

Δεν είναι σύνηθες για την Apple να διοργανώνει την παρουσίαση ημέρα Δευτέρα, αλλά η επιλογή φέτος έγινε ώστε να προηγηθεί άλλων γεγονότων που είναι προγραμματισμένα για την Τρίτη: το προεδρικό ντιμπέιτ στις ΗΠΑ και η απόφαση της Κομισιόν για το εάν η Apple οφείλει να καταβάλει 14 δισ. δολάρια σε φόρους, απόρροια συμφωνίας με την Ιρλανδία.

Το Apple Intelligence αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τροποποιήσεις που έχει γίνει στο λογισμικό της Apple τα τελευταία χρόνια παρ' όλο που η πλήρης τεχνολογία δε θα είναι ολοκληρωτικά διαθέσιμη μέχρι το επόμενου έτους. Η Apple πασχίζει να αποδείξει σε καταναλωτές και επενδυτές ότι είναι πλέον σημαντικός «παίκτης» στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Apple παρουσίασε 4 νέα μοντέλα, τα iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro και 16 Pro Max. Τα iPhone 16 και 16 Plus δεν έχουν εμφανισιακά, μεγάλες διαφορές από τις περσινές εκδόσεις, με οθόνες 6,1 και 6,7 ιντσών αντίστοιχα και περίβλημα αλουμινίου.

Τα χρώματα στα οποία θα κυκλοφορήσει το iPhone 16 είναι μαύρο, λευκό, μπλε, πετρόλ και ροζ.

Το τσιπ A18 που διαθέτει, με επεξεργαστή 6 πυρήνων είναι 30% ταχύτερο από το τσιπ A16 του iPhone 15 και έτσι καθίσταται πιο ενεργειακά αποδοτικό, και χρησιμοποιεί 30% λιγότερη ενέργεια.

Εκτός από το πολυαναμενόμενο smartphone, ανακοινώθηκαν και τα Airpods 4 αλλά και το Apple Watch Series 10.

Τα Airpods 4 δημιουργήθηκαν με τρισδιάστατη μοντελοποίηση ώστε να αναπτυχθεί το νέο σχήμα, με αποτέλεσμα να έχουμε στα χέρια μας «τα πιο άνετα Airpods» όλων των εποχών, με μεγάλες βελτιώσεις στην ποιότητα ήχου.

Όσον αφορά την καινούργια έκδοση του Apple Watch, διαθέτει τον λεπτότερο σχεδιασμό μέχρι σήμερα και την μεγαλύτερη οθόνη, με φωτεινότητα τουλάχιστον 40% περισσότερο από τα προηγούμενα μοντέλα.

«Σήμερα βασιζόμαστε στις προηγμένες τεχνολογίες που πρωτοπορούν με το Apple Watch για να το κάνουμε ακόμα πιο χρήσιμο, απαραίτητο και έξυπνο», δήλωσε ο CEO Cook για το Apple Watch Series 10.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Huawei: Έφτασαν τα 2,7 εκατ. οι προπαραγγελίες για το νέο «τρίπτυχο» smartphone

gazzetta
gazzetta reader insider insider