Εμβόλια: Προβλήματα για τις παραδόσεις της Johnson & Johnson στην ΕΕ;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμβόλια: Προβλήματα για τις παραδόσεις της Johnson & Johnson στην ΕΕ;
«Στον αέρα» το εάν η φαρμακευτική εταιρεία θα πιάσει το συμφωνημένο στόχο για την παράδοση μονοδοσικών εμβολίων στο β' τρίμηνο του 2021.

«Αστερίσκοι» τίθενται για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη φαρμακευτική εταιρεία να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αθετήσει το στόχο για την παράδοση 55 εκατ. μονοδοσικών εμβολίων κατά της νόσου για το β' τρίμηνο του 2021, όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

Η J&J ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως πιέζεται για να πιάσει το στόχο παράδοσης των συμφωνηθέντων εμβολίων λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν αποκλείει το να παραδώσει εγκαίρως τις 55 εκατ. δόσεις του εμβολίου.

Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει συμφωνήσει με την ΕΕ για την παράδοση 200 εκατ. δόσεων μέσα στο σύνολο του 2021, ενώ στις 11 Μαρτίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνεδριάζει για να δώσει έγκριση το εμβόλιο της J&J που, εάν πάρει το τελικό πράσινο φως, θα αρχίσει να διανέμεται στις χώρες της ΕΕ από τις αρχές Απριλίου.

Η J&J έχει αρχίσει, νωρίτερα μέσα στον Μάρτιο, να διανέμει το εμβόλιο της στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται να έχει παραδώσει 100 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος Μαΐου.

Για τον Μάρτιο ωστόσο, μείωσε κατά 50% τις προσδοκώμενες παραδόσεις, στα 20 εκατ. δόσεις.

Η AstraZeneca έχει μειώσει τις σχεδιαζόμενες παραδόσεις της στην ΕΕ στα 40 εκατ. δόσεις (από 90 εκατ.) για το α' τρίμηνο, ενώ οι Pfizer/BioNTech και Moderna έχουν αντιμετωπίσει επίσης καθυστερήσεις, ωστόσο καταφέρνουν τελικώς να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το σύνολο του α' τριμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider