Ολυμπιακοί αγώνες: Η γαλλική δικαιοσύνη ερευνά τις απειλές θανάτου κατά των διοργανωτών της Τελετής Έναρξης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιακοί αγώνες: Η γαλλική δικαιοσύνη ερευνά τις απειλές θανάτου κατά των διοργανωτών της Τελετής Έναρξης
Στοιχεία της τελετής δέχτηκαν έντονη κριτική μετά το πέρας της από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και πολιτών από διάφορα κράτη.

Η γαλλική δικαιοσύνη ερευνά τις απειλές θανάτου κατά των διοργανωτών της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η εκδήλωση, που διεξήχθη στις 26 Ιουλίου, δέχτηκε έντονη κριτική μετά το πέρας της από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών από διάφορα κράτη, λόγω μιας σκηνής που κάποιοι χαρακτήρισαν ως «προσβλητική παρωδία του Μυστικού Δείπνου του Ιησού Χριστού με τους Αποστόλους του».

Οι διοργανωτές αρνούνται αυτή την ερμηνεία, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη σκηνή είχε σκοπό να τιμήσει τους θεούς του Ολύμπου.

Ο Αλεξάντρ Μπιγιάρ, υποδιευθυντής της εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων «Ubi Bene», ο Τόμας Ζολί, καλλιτεχνικός διευθυντής της Τελετής Έναρξης, και ο Τιερί Ρεμπούλ, εκτελεστικός διευθυντής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Τελετών Έναρξης και Λήξης του Παρισιού, «υπέβαλαν καταγγελίες επικαλούμενοι απειλές θανάτου», σύμφωνα με την ενημέρωση του γαλλικού υπουργείου δημόσιας τάξης την Κυριακή (4/8).

Η έρευνα προστίθεται σε άλλες που έχουν ξεκινήσει μετά από παρόμοιες καταγγελίες από διάφορα άτομα που συμμετείχαν στην Τελετή Έναρξης της 26ης Ιουλίου.

Η εκδήλωση δέχτηκε κριτική από πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες στη Γαλλία και στο εξωτερικό, λόγω της παρουσίας πολλές drag queens, που θεωρήθηκε άκρως προσβλητική κατά του Μυστικού Δείπνου του Ιησού Χριστού με τους Αποστόλους του.

Ο Τόμας Ζολί δήλωσε ότι αυτό δεν ήταν ο στόχος και εξήγησε ότι η σκηνή, στην οποία αργότερα εμφανίστηκε ο τραγουδιστής Φιλίπ Κατερίν, με το σώμα βαμμένο μπλε και καλυμμένο με στεφάνια, είχε ως σκοπό να τιμήσει τους θεούς του Ολύμπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider