Τι συμβαίνει στο σώμα με την κατανάλωση ζάχαρης εάν έχετε διαβήτη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι συμβαίνει στο σώμα με την κατανάλωση ζάχαρης εάν έχετε διαβήτη
Όταν πρόκειται για τη διαχείριση του διαβήτη, υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σχετικά με το τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε.

Ο διαβήτης επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να μεταφέρει τη ζάχαρη έξω από την κυκλοφορία του αίματος και στα κύτταρα. Όταν πρόκειται για τη διαχείριση του διαβήτη, υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σχετικά με το τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε. Τη μέρα ένα άρθρο στο διαδίκτυο μπορεί σας λέει να αποφύγετε εντελώς τη ζάχαρη και την επόμενη είναι εντάξει να τρώτε μόνο ορισμένα σάκχαρα.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ζάχαρη εάν έχετε διαβήτη και τις στρατηγικές για να απολαμβάνετε γλυκές λιχουδιές ενώ διαχειρίζεστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Κατανόηση της ζάχαρης και του διαβήτη

Η ζάχαρη είναι ένα είδος υδατάνθρακα που βρίσκεται στα τρόφιμα. Εκτός από τη γλυκύτητα, είναι μια πηγή ενέργειας, συνεισφέροντας 4 θερμίδες ανά γραμμάριο. Η ζάχαρη βρίσκεται στα φυτά και μπορεί επίσης να παραχθεί τεχνητά σε εργαστήριο. Όταν μιλάμε για τη ζάχαρη στα τρόφιμα, συχνά χωρίζεται σε δύο κατηγορίες:

Φυσικά σάκχαρα: Αυτά τα σάκχαρα υπάρχουν φυσικά στα τρόφιμα και δεν προστίθενται από τον κατασκευαστή. Για παράδειγμα, το γάλα είναι φυσικά γλυκό χάρη σε ένα είδος ζάχαρης που ονομάζεται λακτόζη και η σάλτσα μήλου περιέχει φρουκτόζη, μια ζάχαρη που βρίσκεται στα μήλα.

Προστιθέμενα σάκχαρα: Η ζάχαρη που προστίθεται σε ένα τρόφιμο κατά την επεξεργασία ή την παρασκευή θεωρείται προστιθέμενο σάκχαρο. Κοινά παραδείγματα πρόσθετης ζάχαρης περιλαμβάνουν δεξτρόζη, σακχαρόζη, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, μέλι, σιρόπι σφενδάμου και συμπυκνωμένες μορφές φρούτων και λαχανικών.

Τόσο τα φυσικά όσο και τα προστιθέμενα σάκχαρα είναι υδατάνθρακες και μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Είτε τρώτε ένα μήλο είτε ένα μπισκότο, το σώμα σας θα διασπάσει αυτά τα μόρια ζάχαρης σε γλυκόζη. Η κύρια διαφορά είναι ότι οι φυσικές πηγές ζάχαρης περιέχουν πρόσθετα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, που υποστηρίζουν τη συνολική σας υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider