Η Ιταλία προς νέα περιοριστικά μέτρα μέσα στα Χριστούγεννα, για τον έλεγχο της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ιταλία προς νέα περιοριστικά μέτρα μέσα στα Χριστούγεννα, για τον έλεγχο της Όμικρον
Από τον τον Ιανουάριο εξετάζεται να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία εξετάζει τη λήψη νέων μέτρων για τον καλύτερο έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα, σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα γίνε την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, ο Ντράγκι ενδέχεται να «κλειδώσει» τη διενέργεια αρνητικών τεστ κορονοϊού για τους εμβολιασμένους πολίτες προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε χώρους όπως τα στάδια και τα μπαρ, καθώς και στα θέατρα και στους κινηματογράφους.

Μέχρι σήμερα, οι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού πολίτες έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα θεάματα όπως και στα καταστήματα.

Ακόμα, η κυβέρνηση της Ιταλίας εξετάζει την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρου, ενώ από τον Ιανουάριο εξετάζεται να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους (μέχρι σήμερα, υποχρεωτικό εμβολιασμό έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και το υγειονομικό προσωπικό).

Σημειώνεται πως μέχρι και χθες, Σάββατο, τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ιταλία ανέρχονταν σε 84.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider