Γερμανία: Ο ΥΠΟΙΚ Λίντνερ υπόσχεται φοροελαφρύνσεις από το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανία: Ο ΥΠΟΙΚ Λίντνερ υπόσχεται φοροελαφρύνσεις από το 2023
Σύμφωνα με όσα δήλωσε θα φτάσουν τα 30 δισ. ευρώ.

Η νέα γερμανική κυβέρνηση θα προβεί σε φοροαπαλλαγές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που θα ανέλθουν σε τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας της, ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Κρίστιαν Λίντνερ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Λίντνερ δήλωσε ότι οι φοροελαφρύνσεις “θα αφορούν φυσικά πρόσωπα και μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πιθανώς να ξεπεράσουν και τα 30 δισ. ευρώ”.

Υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του 2022 είχε καταρτιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση υπό την ηγεσία της καγκελαρίου Μέρκελ, προσθέτοντας ότι στο δικό του σχέδιο τον προϋπολογισμό του 2023 θα περιλαμβάνονται ελαφρύνσεις που θα αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και το το τέλος της προσαύξησης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, ο Λίντνερ ανέφερε ότι ζήτησε από τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο να επανεξετάσουν τα σχέδια δαπανών των υπουργείων τους.

"Πρέπει να επιστρέψουμε στα υγιή δημόσια οικονομικά. Έχουμε ευθύνη απέναντι στη νεότερη γενιά", δήλωσε ο ηγέτης του FDP.

Ο Λίντνερ είπε ότι ένας τρόπος για να εξοικονομηθούν χρήματα θα ήταν η ακύρωση της κατασκευής ενός νέου κυβερνητικού τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, που θα κοστίσει 50 εκατομμύρια ευρώ. Πρότεινε το κτίριο που χρησιμοποιείται για αυτό τον λόγο προσωρινά, να χρησιμοποιηθεί μόνιμα.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει επίσης ένα φορολογικό νομοσχέδιο για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου του να τους επιτρέψει να αντισταθμίσουν τις ζημίες το 2022 και το 2023 έναντι των κερδών από τα προηγούμενα έτη.

Λόγω της πανδημίας, ο κυβερνητικός συνασπισμός του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς συμφώνησε να χρησιμοποιήσει μια συνταγματική ρήτρα έκτακτης ανάγκης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2022, για να αναστείλει τα όρια χρέους και να επιτρέψει νέο δανεισμό 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από το 2023 και μετά, η κυβέρνηση στοχεύει να επιστρέψει στον κανόνα της συνταγματικής οριοθέτησης του χρέους, που περιορίζει το νέο κρατικό δανεισμό σε ένα μικρό κλάσμα της οικονομικής παραγωγής της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider