Ξυπολυτάς (ΟΣΥ): Δράσεις για το "πρασίνισμα" των οδικών συγκοινωνιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξυπολυτάς (ΟΣΥ): Δράσεις για το "πρασίνισμα" των οδικών συγκοινωνιών
Στο 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης μίλησε ο πρόεδρος του ΟΣΥ.

Στο «πρασίνισμα» των οδικών συγκοινωνιών αναφέρθηκε ο κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, Πρόεδρος ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) μιλώντας την Πέμπτη το μεσημέρι στο 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης που διοργανώνεται από την HAEE και το Insider.gr.

Ο κ. Ξυπολυτάς τόνισε ότι «η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον» και ανέδειξε την ανάγκη εξηλεκτρισμού των δημόσιων μεταφορών, σημειώνοντας ότι τα τρόλεϊ τα οποία υποστηρίζονται στην Αττική από καλώδια 265 χλμ, καλύπτουν σήμερα το 12-17% των μεταφορών, ένα ποσοστό αρκετά σημαντικό, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Αναλύοντας την πολιτική του ΟΣΥ, ο κ. Ξυπολυτάς ανέφερε ότι επικεντρώνεται στα ηλεκτρικά λεωφορεία, κάτι που υποστηρίζεται και από το διαγωνισμό του υπουργείου Μεταφορών για τα 770 λεωφορεία εκ των οποίων τα 350 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και τα 2/3 εξ αυτών θα μείνουν στην Αθήνα. Στο ίδιο πλαίσιο έχει ολοκληρωθεί τεχνική μελέτη από τον ΔΕΔΔΗΕ για εγκατάσταση υποδομών φόρτισης στα αμαξοστάσια και άλλα σημεία και μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Ξυπολυτάς, οι προκλήσεις παραμένουν καθώς υπάρχει δυσκολία στη μετακίνηση με ηλεκτροκίνητα οχήματα στην επαρχία λόγω έλλειψης φορτιστών. Ως προς αυτό σχολίασε ότι αυτό αποτελεί γενικότερο πρόβλημα καθώς αν εξετάσει κανείς τους δείκτες το εξωτερικό, ακόμη και σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το «δεύτερο όχημα». «Δεν είμαστε έτοιμοι συνολικά», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ξυπολυτάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δείτε live το 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης

Σδούκου: Αλματώδεις οι εξελίξεις για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

Σκρέκας: Αυξημένες επιδοτήσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις για την ηλεκτροκίνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider