Παπαστεργίου: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τα ΣΦΗΟ στο τέλος του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαστεργίου: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τα ΣΦΗΟ στο τέλος του 2022
Στο 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης μίλησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Στον εξηλεκτρισμό των δημοτικών στόλων και στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μιλώντας στο 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης που διοργανώνεται την Πέμπτη από την HAEE και το Insider.gr.

«Η αυτοδιοίκηση μπαίνει πολύ ενεργά στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, οι δήμοι ετοιμάζουν τα ΣΦΗΟ και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν τρέξει οι διαδικασίες για να ολοκληρωθούν» σημείωσε ο κ. Παπαστρεγίου ενώ το επόμενο βήμα όπως επεσήμανε είναι «να βρούμε και τρόπο υλοποίησης των σχεδίων αυτών δηλαδή πώς θα παραχωρείται το δικαίωμα κλπ.

Αναφερόμενος στον εξηλεκτρισμό σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη να απαλλαγούν οι πόλεις της επαρχίας από ρυπογόνα λεωφορεία και προς αυτή την κατεύθυνση δρομολογούνται στοχευμένες δράσεις, χρηματοδοτήσεις και συνεργασίες. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία γιατί έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία» και ως προς αυτό έκανε αναφορά στην πρόσκληση Αντώνης Τρίτσης, όπου σχεδόν όλοι οι δήμοι έχουν καταθέσει οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης μεταδίδεται ζωντανά, με δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης για το κοινό μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκονται, σημαντικές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα του τομέα της Ηλεκτροκίνησης.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, και της ΚΕΔΕ ενώ η διοργάνωση θα πλαισιωθεί από ομιλίες εκπροσώπων της ανώτατης ηγεσίας των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αστυπάλαιας, καθώς και του Δήμου Χάλκης, ενώ εισηγήσεις θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, καθώς και εκπρόσωποι της αγοράς και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δείτε live το 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης

Σκρέκας: Αυξημένες επιδοτήσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις για την ηλεκτροκίνηση

Σδούκου: Αλματώδεις οι εξελίξεις για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider