Νέα Υόρκη: Νοσοκόμες «σκάρωσαν» απάτη 1,5 εκατ. δολαρίων με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα Υόρκη: Νοσοκόμες «σκάρωσαν» απάτη 1,5 εκατ. δολαρίων με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Αντιμέτωπες με τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας σε δεύτερο βαθμό βρίσκονται δύο νοσοκόμες που εργάζονταν σε παιδιατρικό νοσοκομείο ίδρυμα στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης

Αντιμέτωπες με τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας σε δεύτερο βαθμό βρίσκονται δύο νοσοκόμες που εργάζονταν σε παιδιατρικό νοσοκομείο ίδρυμα στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης όταν διαπιστώθηκε ότι τους τελευταίους μήνες είχαν συμβάλλει στην παράνομη έκδοση εκατοντάδων πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο γυναίκες -μία προϊσταμένη και μία απλή νοσηλεύτρια- φέρονται να είχαν προχωρήσει στην έκδοση εκατοντάδων αν όχι χιλιάδων πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, αποκομίζοντας συνολικά ποσό που ξεπερνά τα 1,5 εκατ. δολάρια κατά το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2021 ως τα μέσα Ιανουαρίου.

Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του δικτύου CNBC, οι δύο εργαζόμενες αφού αρχικά αποκτούσαν πρόσβαση στην βάση δεδομένων και στα στοιχεία των ασθενών, εν συνεχεία πιστοποιούσαν ψευδώς πως οι «πελάτες» τους είχαν λάβει κανονικά τις δόσεις του εμβολίου, δίνοντας τους με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα να εκδώσουν το σχετικό πιστοποιητικό έναντι αδράς αμοιβής.

Ωστόσο, η δράση των δύο νοσηλευτριών έγινε αντιληπτή κάποια στιγμή από την διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία κατάφερε με την συνδρομή των αρχών να παγιδεύσει τις δύο γυναίκες, οι οποίες ομολόγησαν την ενοχή τους, αποκαλύπτοντας πως έπαιρναν το ποσό των 220 δολαρίων για κάθε πλαστό πιστοποιητικό ενηλίκου και περίπου 90 δολάρια για κάθε πλαστό πιστοποιητικό ανηλίκου.

Σύμφωνα με το CNBC, σε αστυνομική έρευνα στο σπίτι της 49χρονης προϊσταμένης -η οποία και θεωρείται ως ο ιθύνων νους πίσω από την κομπίνα του 1,5 εκατ. δολαρίων- εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 900.000 δολαρίων, ενώ οι αρχές ανακάλυψαν και ένα έγγραφο με ιδιόχειρες σημειώσεις ονομάτων και χρηματικών ποσών, το οποίο και αποτελεί ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο για την δράση των δύο γυναικών.

Όπως είναι φυσικό, η αστυνομία της Νέας Υόρκης προχώρησε στην σύλληψη και στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος των δύο πρώην υγειονομικών, ενώ έρευνα διεξάγεται και σε βάρος του συζύγου μίας εξ αυτών, καθώς θεωρείται πως παρείχε στην σύντροφό του διευκολύνσεις σχετικά με την τέλεση των αδικημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Το 5% των ασθενών που νοσηλεύονται έχει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid

Έρευνα: Το υγειονομικό πιστοποιητικό «έσωσε» 4.000 ζωές στη Γαλλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider