Ιαπωνία: Η πανδημία έφερε μείωση του πληθυσμού στο Τόκιο μετά από 26 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιαπωνία: Η πανδημία έφερε μείωση του πληθυσμού στο Τόκιο μετά από 26 χρόνια
Ο πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής του Τόκιο στις αρχές του 2022 υποχώρησε σε ετήσιο επίπεδο κατά 48.600 άτομα, ανερχόμενος σε κάτω των 14 εκατ. ανθρώπων.

Μείωση του πληθυσμού του Τόκιο για πρώτη φορά εδώ και 26 χρόνια ανακοίνωσαν οι αρχές της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, εν μέσω των αλλαγών στη λειτουργία της μεγαλούπολης που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοίού.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, ο πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής του Τόκιο στις αρχές του 2022 υποχώρησε σε ετήσιο επίπεδο κατά 48.600 άτομα, ανερχόμενος σε κάτω των 14 εκατ. ανθρώπων. Όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι η πρώτη φορά από την αρχή του 1996 που ο πληθυσμός της περιοχής σημειώνει μείωση σε ετήσιο επίπεδο.

Έχοντας χτυπηθεί σκληρά από την πανδημία, το Τόκιο σημειώνει τις τελευταίες μέρες κοντά στα 10.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως, με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να έχει παρατείνει τους περιορισμούς για την ανάσχεση του κορονοϊού μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η πανδημία έχει οδηγήσει σε αποκέντρωση του πληθυσμού από την πρωτεύουσα. Χαρακτηριστικά είναι πως η Yahoo, τα κεντρικά της οποίας βρίσκονται στο Τόκιο, έχει ανακοινώσει πως περίπου το 90% των 8.000 υπαλλήλων της δουλεύουν με τηλεργασία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Cabinet Office, το 55% των επιχειρήσεων του Τόκιο έχουν δοκιμάσει το σύστημα της τηλεργασίας για τους υπαλλήλους τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: 4η συνεχόμενη μέρα με αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στο Τόκιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider