Σολτς: Με θέσεις «ζεστό- κρύο» θα συναντήσει τον Πούτιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σολτς: Με θέσεις «ζεστό- κρύο» θα συναντήσει τον Πούτιν
Ο καγκελάριος θα τονίσει τις σημαντικές συνέπειες για τη Ρωσία εάν εισβάλει στην Ουκρανία, αλλά θα κρατήσει την πόρτα του διαλόγου ανοιχτή.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα τονίσει τις σημαντικές συνέπειες για τη Ρωσία εάν εισβάλει στην Ουκρανία, όταν συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη, δήλωσε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα πει ότι η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να εισβάλει.

Ο Γερμανός αξιωματούχος δεν θέλησε να σχολιάσει τις πρόσφατες εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ότι μια εισβολή μπορεί να είναι επικείμενη, λέγοντας μόνο ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μπορεί να βγει εκτός ελέγχου. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να παραιτηθούμε από τις προσπάθειες από το αναπόφευκτο μιας εισβολής, καθώς και ότι οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν.

Ο Σολτς θα δώσει το μήνυμα ότι η Γερμανία είναι ανοιχτή στο διάλογο, και έχει την προθυμία να θέσει στο τραπέζι τα ζητήματα ασφάλειας της Ρωσίας. Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει να συνεχιστεί ο διάλογος με τον Πούτιν μετά την Τρίτη, δήλωσε ο αξιωματούχος. Τη Δευτέρα, ο Γερμανός καγκελάριος θα βρίσκεται στο Κίεβο για να συζητήσει την οικονομική υποστήριξη για την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανική κρίση: Οι διπλωματικές προσπάθειες δεν βρήκαν στόχο

gazzetta
gazzetta reader insider insider