ΥΠΕΞ Σερβίας: Σύσταση προς τους πολίτες της χώρας να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΞ Σερβίας: Σύσταση προς τους πολίτες της χώρας να εγκαταλείψουν την Ουκρανία
Σύσταση του ΥΠΕΞ προς τους πολίτες της Σερβίας να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους πολίτες της Σερβίας να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους πολίτες της Δημοκρατίας της Σερβίας, που διαμένουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν προσωρινά το έδαφος της χώρας αυτής. Συνιστούμε επίσης στους πολίτες της Δημοκρατίας της Σερβίας, που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ουκρανία, να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής του ταξιδιού», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση δίδονται και τα στοιχεία επικοινωνίας της πρεσβείας της Σερβίας στο Κίεβο με την παράκληση προς όλους τους πολίτες της Σερβίας που βρίσκονται στην Ουκρανία να είναι σε συνεχή επαφή με την πρεσβεία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύσταση και για τους Έλληνες πολίτες

Νωρίτερα, και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία, καθώς και για τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν στην Ουκρανία.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει, συνεκλήθη σήμερα το πρωί σύσκεψη υπό τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των εν λόγω Υπουργείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Θάνατος δύο ομογενών - Βαρύς τραυματισμός άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα

ΥΠΕΞ προς Έλληνες πολίτες στην Ουκρανία: Σύσταση για άμεση αποχώρηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider