Να «μπει» Εισαγγελέας

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Να «μπει» Εισαγγελέας

Μία καλή είδηση άκουσα τις τελευταίες ημέρες και αυτή ήταν ότι o Εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ξεκινά έλεγχο για τον εντοπισμό… βιομηχανίας υπεξαίρεσης επιχειρηματικών δανείων, που κατέληξαν να γίνουν προσωπικές καταθέσεις.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι την εποχή των παχιών αγελάδων, τότε που οι τράπεζες έδιναν αφειδώς δάνεια, κάποιοι επιχειρηματίες δεν τα επένδυσαν στις εταιρείες τους, τα επένδυσαν όμως στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Κάποιοι άφησαν τις εταιρείες τους να πτωχεύσουν, αφήνοντας στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τρύπα στην ελληνική οικονιμία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Στη λίστα των ελέγχων συγκαταλέγονται ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι που κάποτε ήταν σημείο αναφοράς στην αγορά, επιχειρήσεις που για δεκαετίες λειτουργούσαν υπό μονοπωλιακό καθεστώς και ξαφνικά (;) πτώχευσαν και «φέσωσαν» τους Έλληνες φορολογουμένους.

Και δεν είναι μόνο η Πύρσος Security που αν και είχε κέρδη αποφάσισε ξαφνικά να κατεβάσει ρολά ή το Athens Ledra που παρά την υψηλή πληρότητα που είχε…ακολούθησε τον ίδιο δρόμο, αλλά και άλες παλαιότερες υποθέσεις όπως γιοα παράδειγμα η Αlapis, η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία κ.α.

Και φυσικά δεν λέμε ότι όλοι οι επιχειρηματίες που έβαλαν λουκέτο είχαν δόλιο σκοπό, ενδεχομένως κάποιοι να υπήρξαν όντως θύματα της κρίσης ή να μην μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες φορολογικές τους υποχρεώσεις, όμως πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια.

Να μάθουμε αν κάποιοι συνεχίζουν να πίνουν εις υγείαν των κορόϊδων, των εποχών της επίπλαστης ανάπτυξης και της οικονομικής ευμάρειας.

Και να πληρώσουν!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider