Αφγανιστάν: Υποχρεωτική η γενειάδα για όλους τους κρατικούς υπαλλήλους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφγανιστάν: Υποχρεωτική η γενειάδα για όλους τους κρατικούς υπαλλήλους
Το υπουργείο δημοσίων ηθών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν επιθεώρησε σήμερα τις εισόδους όλων των κυβερνητικών γραφείων, ελέγχοντας εάν οι υπάλληλοι είχαν αφήσει γενειάδα και τηρούσαν τους κανόνες ενδυμασίας, δήλωσαν σήμερα πηγές στο Reuters.

Το υπουργείο δημοσίων ηθών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν επιθεώρησε σήμερα τις εισόδους όλων των κυβερνητικών γραφείων στο Αφγανιστάν ελέγχοντας εάν οι υπάλληλοι είχαν αφήσει γενειάδα και τηρούσαν τους κανόνες ενδυμασίας, δήλωσαν σήμερα πηγές στο Reuters.

Τρεις πηγές δήλωσαν ότι εκπρόσωποι από το υπουργείο Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς έδιναν οδηγίες σε όλους τους κυβερνητικούς υπαλλήλους να μην ξυρίζουν τη γενειάδα τους, να φορούν την τοπική ενδυμασία, που αποτελείται από μια μακριά, χαλαρή πουκαμίσα και παντελόνι καθώς και κάλυμμα στο κεφάλι.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι στους εργαζόμενους δόθηκαν οδηγίες πως από τώρα και στο εξής δεν θα μπορούν να εισέλθουν στα γραφεία και ότι εν τέλει θα απολύονται εάν δεν τηρούν τους κώδικες ενδυμασίας.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες, οι Ταλιμπάν έχουν προχωρήσει σε μία σειρά αντίστοιχων νομοθετικών ρυθμίσεων, επιβάλλοντας εκ νέου μέτρα τα οποία είχαν καταργηθεί κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν την τηλεοπτική μετάδοση των ειδήσεων του BBC σε τρεις βασικές γλώσσες στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, ενώ διέταξαν όλα τα πάρκα ψυχαγωγίας στην Καμπούλ να διαχωρίζουν τους επισκέπτες με βάση το φύλο, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέλη μιας οικογένειας δεν θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν μαζί σε αυτούς τους χώρους.

Τέλος, οι Ταλιμπάν ζήτησαν από τις αεροπορικές εταιρίες στο Αφγανιστάν να μην επιτρέπουν στις γυναίκες να επιβιβάζονται σε αεροπλάνα, αν δεν συνοδεύονται από έναν άνδρα της οικογενείας τους, όπως έγινε γνωστό από τις ίδιες τις εταιρείες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αφγανιστάν: Απαγορεύτηκε η μετάδοση των ειδήσεων του BBC σε τρεις βασικές γλώσσες

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν σε γυναίκες να επισκέπτονται μαζί με τους άνδρες πάρκα ψυχαγωγίας

Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στις γυναίκες να ταξιδεύουν με το αεροπλάνο χωρίς τη συνοδεία άνδρα συγγενή τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider