Η κυβέρνηση Μπάιντεν «αντιστρέφει» τα σχέδια του Τραμπ για εκτεταμένες γεωτρήσεις στην Αλάσκα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κυβέρνηση Μπάιντεν «αντιστρέφει» τα σχέδια του Τραμπ για εκτεταμένες γεωτρήσεις στην Αλάσκα
Η κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει την έκταση της γης που βρίσκεται το καταφύγιο άγριας ζωής της Αλάσκας και το οποίο θα διατεθεί στη γεωτρήσεις καυσίμων.

Χθες, Δευτέρα, η κυβέρνηση Μπάιντεν «αντέστρεψε» το σχέδιο της πρώην κυβέρνησης Τραμπ, το οποίο θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να «νοικιάσει» πάνω από τα 2/3 της μεγαλύτερης έκτασης της δημόσιας γης, για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει την έκταση της γης που βρίσκεται το καταφύγιο άγριας ζωής της Αλάσκας και το οποίο θα διατεθεί στη γεωτρήσεις καυσίμων.

Η εξέλιξη αυτή βάζει φρένο σε μία από τις πιο σημαντικές προσπάθειες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επέκταση της εκμετάλλευσης ορυκτών καυσίμων στις ΗΠΑ στο 82% του καταφυγίου (σε σχέση με το 52% που όριζε το νομοσχέδιο επί κυβέρνησης Ομπάμα), ενώ εμποδίζει τις προσπάθειες της πολιτειακής κυβέρνησης στην Αλάσκα, η οποία ήλπιζε ότι το άνοιγμα της εκμετάλλευσης του τεράστιου φυσικού καταφυγίου θα βοηθούσε στην αναζωογόνηση της φθίνουσας πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Να θυμίσουμε πως το υπουργείο Εσωτερικών του Τραμπ πώλησε τις άδειες εκμετάλλευσης στο Αρκτικό Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ANWR) τον περασμένο Ιανουάριο, παρά τις αντιρρήσεις υποστηρικτών του περιβάλλοντος, αλλά και οργανώσεων αυτοχθόνων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

The Times: Η ΕΕ ετοιμάζεται για την επιβολή «έξυπνων κυρώσεων» στο ρωσικό πετρέλαιο

ΗΠΑ: Ημερήσιο πρόστιμο 10.000 δολαρίων στον Τραμπ - Αρνείται να παράσχει φορολογικά έγγραφα

gazzetta
gazzetta reader insider insider