Δολοφονία του Σίνζο Άμπε: Μέλος της Εκκλησίας της Ενοποίησης η μητέρα του δράστη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δολοφονία του Σίνζο Άμπε: Μέλος της Εκκλησίας της Ενοποίησης η μητέρα του δράστη
Νέα εξέλιξη γύρω από τη φονική επίθεση που δέχθηκε ο πρώην ηγέτης της ασιατικής χώρας την περασμένη Παρασκευή.

Η μητέρα του δράστη της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ήταν μέλος της Εκκλησίας της Ενοποίησης της χώρας, σε μια νέα εξέλιξη γύρω από τη φονική επίθεση που δέχθηκε ο πρώην ηγέτης της ασιατικής χώρας την περασμένη Παρασκευή από τον 41χρονο άνεργο Τετσούγια Γιαμαγκάμι.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Γιαμαγκάμι πίστευε ότι ο πρώην πρωθυπουργός προωθούσε μια θρησκευτική ομάδα στην οποία η μητέρα του είχε κάνει μια «τεράστια δωρεά», μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο τους ερευνητές. Ο ίδιος ο δράστης δήλωσε στην αστυνομία ότι η μητέρα του χρεοκόπησε λόγω της δωρεάς αυτής, ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri και άλλα ιαπωνικά μέσα.

Ο Τομιχίρο Τανάκα, πρόεδρος της Ιαπωνικής Family Federation for World Peace and Unification, γνωστής ως Εκκλησία της Ενοποίησης, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους στο Τόκιο ότι όντως η μητέρα του Γιαμαγκάμι ήταν μέλος της εκκλησίας.

Ο Τανάκα αρνήθηκε να σχολιάσει τις δωρεές που έχει κάνει η γυναίκα, επικαλούμενος την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι ο Γιαμαγκάμι έτρεφε αισθήματα μίσους εναντίον μιας οργάνωσης, την οποία όμως οι αρχές δεν έχουν κατονομάσει.

Ούτε ο Άμπε ούτε ο δολοφόνος του ανήκουν στην εκκλησία, επεσήμανε ο Τανάκα, τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεν είχε ρόλο συμβούλου της εκκλησίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Νίκη του Φιλελεύθερου κόμματος στις εκλογές για την άνω Βουλή, στον απόηχο της δολοφονίας του Άμπε

gazzetta
gazzetta reader insider insider