ΗΠΑ: Νέα προειδοποίηση για την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Νέα προειδοποίηση για την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στην Ουκρανία
Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο εξέδωσε νέα προειδοποίηση για την ασφάλεια στην Ουκρανία και κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο προειδοποίησε εκ νέου για αυξημένη πιθανότητα ρωσικών στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον της Ουκρανίας κατά τις επόμενες ημέρες, καθώς αύριο, Τετάρτη, εορτάζεται η επέτειος της ανεξαρτησίας της χώρας και κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, εφόσον έχουν τη δυνατότητα.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει πληροφορίες ότι η Ρωσία αυξάνει τις προσπάθειες για να εξαπολύσει πλήγματα τις επόμενες ημέρες εναντίον πολιτικών υποδομών και κυβερνητικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας», αναφέρει η πρεσβεία σε επείγον μήνυμα στον ιστότοπό της, σύμφωνα με το Reuters.

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να αναχωρήσουν τώρα από την Ουκρανία χρησιμοποιώντας ιδιωτικά διαθέσιμες επιλογές χερσαίας μεταφοράς, εφόσον είναι ασφαλές για να το πράξουν», αναφέρεται στη σύσταση, επαναλαμβάνοντας τη συμβουλή που περιλαμβανόταν σε προηγουμενες προειδοποιήσεις για την ασφάλεια.

Το Κίεβο έχει απαγορεύσει τους δημόσιους εορτασμούς στην πρωτεύουσα για την επέτειο της ανεξαρτησίας από τη σοβιετική κυριαρχία αύριο, Τετάρτη, επικαλούμενο αυξημένη απειλή για επίθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας - Φόβοι για ρωσικό χτύπημα

Ουκρανία: Τεράστιο το πλήγμα στις εξαγωγές ουκρανικών τροφίμων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

gazzetta
gazzetta reader insider insider