Δημοσκόπηση: Μεγάλη δυσαρέσκεια των Γερμανών προς την κυβέρνηση - «Βουτιά» για τους Πράσινους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Μεγάλη δυσαρέσκεια των Γερμανών προς την κυβέρνηση - «Βουτιά» για τους Πράσινους
Δυσαρέσκεια από το έργο της κυβέρνησης καταγράφει νέα δημοσκόπηση - Μεγάλη πτώση για τους Πράσινους.

Nέα δημοσκόπηση στη Γερμανία δείχνει πως οι Πράσινοι πέφτουν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες με σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ χάνει το προβάδισμά του έναντι των Όλαφ Σολτς και Φρίντριχ Μερτς στην προτίμηση της καγκελαρίου.
διαφήμιση

Σε ερώτηση «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν οι ομοσπονδιακές εκλογές ήταν την επόμενη Κυριακή;» από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL/n-tv οι Πράσινοι υποχώρησαν κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες στο 20%.

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει ποσοστό 28% (+2 από τη μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας), ενώ στη δεύτερη θέση παραμένουν οι Πράσινοι με 20% (-4) και στην τρίτη το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 19% (+1). Ακολουθεί η Εναλλακτική για τη Γερμανία με 13% (+2), το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) περιορίζεται στο 6% (-1) και η Αριστερά παραμένει στο όριο με 5%.

Παράλληλα, μόνο ένα 35% δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ενώ το 63% εκφράζει αντίθετη άποψη, ποσοστά που αποτελούν τη χειρότερη «βαθμολογία» του κ. Σολτς μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των ερωτηθέντων είναι επί του παρόντος ικανοποιημένοι ή πολύ ικανοποιημένοι με τη δουλειά του «πράσινου» ΥΠΟΙΚ όταν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ήταν ακόμα 57%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AirFrance: Αύξηση μισθών και μπόνους στους εργαζόμενους ελέω πληθωρισμού

Η γερμανική κυβέρνηση πούλησε και το τελευταίο «πανδημικό» ποσοστό της Lufthansa

Αποκλείει το ολικό black out αλλά προειδοποιεί για διακοπές ρεύματος η Γαλλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider