BBC: Αριστούργημα δολιοφθοράς η έκρηξη στη γέφυρα Κερτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BBC: Αριστούργημα δολιοφθοράς η έκρηξη στη γέφυρα Κερτς
Επιχείρηση ουκρανικών ειδικών δυνάμεων, δράση ανταρτών στην Κριμαία, ένα χτύπημα πυραύλων ή ακόμα και κάποιος βομβιστής αυτοκτονίας;

Πώς έγινε αυτό; Από νωρίς το πρωί αυτό είναι το ερώτημα, όσον αφορά την έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς. Σύμφωνα με το BBC διάφορες θεωρίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου- από μια επιχείρηση ουκρανικών ειδικών δυνάμεων, δράση ανταρτών στην Κριμαία, ένα χτύπημα πυραύλων ή ακόμα και κάποιος βομβιστής αυτοκτονίας.

«Πρόκειται για ένα αριστούργημα δολιοφθοράς», ανέφερε στο ειδησεογραφικό δίκτυο ένας πρώην ανώτερος ειδικός εκρηκτικών του βρετανικού στρατού. «Μια καλά σχεδιασμένη επίθεση από την κάτω πλευρά της γέφυρας μπορεί να ήταν η αιτία», πρόσθεσε. Και συμπλήρωσε ότι «με τη δομική κατεδάφιση, σχεδιάζετε πάντα έναν «μηχανισμό κατάρρευσης» που αφήνει το βάρος της κατασκευής να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς».

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι από την πλευρά τους δεν λένε τίποτα, εφαρμόζοντας το ίδιο επίπεδο ασάφειας που ακολούθησε τη μυστηριώδη επίθεση σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία τον Αύγουστο.

Όπως αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, οι επιθέσεις στη βάση Σακί της Κριμαίας και στη γέφυρα του Κερτς αποτελούν μέρος της ίδιας ευρύτερης προσπάθειας: Να υπονομεύσουν την ικανότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιεί την Κριμαία ως αφετηρία για τον πόλεμό της στη νότια Ουκρανία.

Οι οδικές και σιδηροδρομικές γέφυρες αποτελούν ζωτικούς κρίκους στην αλυσίδα εφοδιασμού της Ρωσίας. Χωρίς αυτούς, η Μόσχα θα δυσκολευτεί ακόμη περισσότερο να στείλει στρατεύματα και εξοπλισμό, για να αποκρούσει την επίθεση της Ουκρανίας βόρεια της Χερσώνας.

Παράλληλα είναι και μια «δήλωση» από πλευράς του Κίεβου προς τη Μόσχα: Η Κριμαία είναι δική μας και τελικά θα την πάρουμε πίσω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα του στενού του Κερτς - τρεις νεκροί

gazzetta
gazzetta reader insider insider