Τσαβούσογλου: Ξεδιάντροπη και ασυνείδητη η Ελλάδα – Εκείνοι γυμνώνουν μετανάστες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαβούσογλου: Ξεδιάντροπη και ασυνείδητη η Ελλάδα – Εκείνοι γυμνώνουν μετανάστες
Τα «ρέστα» από την Ελλάδα «ζητά» ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στις εικόνες των ξεγυμνωμένων μεταναστών στον Έβρο, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα ευθύνεται για πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανασύραμε δύο σορούς μεταναστών από το Αιγαίο. Εκείνοι (οι Έλληνες) είναι εκείνοι που γυμνώνουν μετανάστες και τους επαναπροωθούν στην Τουρκία. Ορισμένοι είχαν πεθάνει από το κρύο. Δυστυχώς οι χώρες της ΕΕ πιστεύουν ό,τι λέει η Ελλάδα και μια τέτοια χώρα όπως η Ελλάδα εξαπολύει κατηγορίες τέτοιου είδους κατά της Τουρκίας» επεσήμανε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Προσπαθεί να δείξει ότι έχει δίκιο ακόμη και στις πιο άδικες καταστάσεις. Είναι ξεδιάντροπος και ασυνείδητος όποιος το κάνει αυτό, όπως η Ελλάδα» πρόσθεσε τονίζοντας ότι η FRONTEX είναι συνεργός της καταπίεσης της χώρας μας και τα μέλη της ΕΕ πιστεύουν ό,τι λέει η Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Ικόνιο, ισχυρίστηκε ότι είναι σε ισχύ η νόμιμη και δίκαια δύναμη της Τουρκίας σε Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο, Λιβύη και στο Ναγκόρνο – Kαραμπάχ. «Δεν αμφισβητείται κανένα δικαίωμα μας» σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου για μετανάστες στον Έβρο: Απάνθρωπη η τουρκική συμπεριφορά - Ντροπή για τον Πολιτισμό

Σε ΟΗΕ και ΕΕ παραπέμπει η Αθήνα το περιστατικό με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο

Κατρούγκαλος: Απαράδεκτες οι πρακτικές εργαλειοποίησης των προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider