Κρήτη: Αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα - Νεκρός ο ένας εκ των δύο επιβατών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρήτη: Αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα - Νεκρός ο ένας εκ των δύο επιβατών
Ένας 68χρονος από τη Νότια Αφρική, τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έκαναν άνδρες του Λιμενικού και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο κατέπεσε την Πέμπτη στο Ηράκλειο της Κρήτης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θάλασσα, ανοιχτά της περιοχής του Κακού Όρους και βυθίστηκε.

Το μικρό αεροσκάφος που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με προορισμό – σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες – την Αίγυπτο, εξέπεμψε mayday στις 9.55 το πρωί.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές και έσπευσαν στο σημείο περιπολικό του Λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη για την παροχή βοήθειας των δύο επιβαινόντων, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τη θάλασσα.

Το σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε τους δύο επιβάτες έφτασε στο Λιμάνι του Ηρακλείου. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον έναν και τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Πρόκειται για 26χρονο από την Ινδονησία, μετέδωσε το ertnews.gr.

Ο δεύτερος, ένας 68χρονος από τη Νότια Αφρική, τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έκαναν άνδρες του Λιμενικού και διασώστες του ΕΚΑΒ, πάνω στο σκάφος του λιμεναρχείου Ηρακλείου, να τον επαναφέρουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider