Κωνσταντινούπολη: Ένοπλη επίθεση κατά του κόμματος της Ακσενέρ μετά τις απειλές Ερντογάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κωνσταντινούπολη: Ένοπλη επίθεση κατά του κόμματος της Ακσενέρ μετά τις απειλές Ερντογάν
Πυρά εναντίον του πολιτικού γραφείου του αντιπολιτευόμενου κόμματος Iyi της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ένας άγνωστος άντρας.

Πυρά εναντίον του πολιτικού γραφείου του αντιπολιτευόμενου κόμματος Iyi της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ένας άγνωστος άντρας.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να συλλάβει τον δράστη, ο οποίος πυροβόλησε μία φορά εναντίον της τζαμαρίας των γραφείων, δίχως να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες, η επικεφαλής του κόμματος είχε καταγγείλει τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για καλλιέργεια ψευδών εντυπώσεων, καθώς τον κατηγόρησε πως τα πλάνα που μεταδόθηκαν και έδειχναν τον Τούρκο πρόεδρο να βοηθά στη θεμελίωση ενός νοσοκομείου για τους τραυματίες του φονικού σεισμού αποδείχθηκαν «πειραγμένα».

Η αντίδραση του Ερντογάν ήταν άμεση, απειλώντας ευθέως την Ακσενέρ: «Να προσέχεις το όνομα μου. Με λένε Ταγίπ και το επώνυμο μου Ερντογάν. Να προσέχεις και το όνομα Ταγίπ και το όνομα Ερντογάν!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Μετά την επίθεση, η Μεράλ Ακσενέρ έγραψε για την επίθεση στο Twitter: «Στην εποχή της εξουσίας σας, όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναδέλφους μου έμειναν ατιμώρητες. Σήμερα, έγινε ένοπλη επίθεση στα κεντρικά μας γραφεία της Κωνσταντινούπολης, κύριε Ρετζέπ! Πάρτε τις σφαίρες που έρχονται εναντίον μας, γνωρίζοντας τις απειλές σας ως καθήκον μας. Αν πρόκειται να έρθεις, έλα!» έγραψε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου καταδίκασε την ένοπλη επίθεση με δήλωσή του στο Twitter. Μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές του στα μέλη του κόμματος, υπογράμμισε επίσης την προσδοκία του ότι οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη το συντομότερο όσο το δυνατόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Το κοινοβούλιο κύρωσε το πρωτόκολλο για την προσχώρηση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

ΗΠΑ: Τι έπεται μετά την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον του Τραμπ;

Παραπομπή Τραμπ: «Πυρ και μανία» το στρατόπεδο του πρώην Πλανητάρχη μετά την άσκησης ποινικής δίωξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider