Gallup: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gallup: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον Πάουελ
Σε ιστορικό χαμηλό έπεσε η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, καθώς ο ίδιος ηγείται της «μάχης» κατά του πληθωρισμού, όπως έδειξε δημοσκόπηση της Gallup. 

Σε ιστορικό χαμηλό έπεσε η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, καθώς ο ίδιος ηγείται της «μάχης» κατά του πληθωρισμού, όπως έδειξε δημοσκόπηση της Gallup.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, έρευνα της Gallup έδειξε ότι το 36% των συμμετεχόντων έχει εμπιστοσύνη ότι ο επικεφαλής της Fed θα πράξει ή θα προκρίνει το σωστό για την οικονομία.

Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από το 37% που είχε συγκεντρώσει η Τζάνετ Γέλεν, στη διάρκεια της πρώτης της θητείας ως πρόεδρος της Fed, τον Φεβρουάριο ρου 2014.

Παράλληλα, πρόκειται για τα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα όσον αφορά στην περίοδο κατά την οποία η Gallup διεξάγει τις συγκεκριμένες μετρήσεις, ήτοι από το 2001.

Το 2012, ο Μπεν Μπερνάνκε είχε συγκεντρώσει ποσοστό 39%.

Η εμπιστοσύνη στην Fed ακολουθεί, συνήθως, την κατάσταση της οικονομίας.

Τον Απρίλιο του 2020, λίγο μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού και στη σκιά των lockdowns, η εμπιστοσύνη στον Πάουελ βρισκόταν στο 58%, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδα από το 2004.

Εντούτοις, η «έκρηξη» του πληθωρισμού και η ακόλουθη αύξηση των επιτοκίων φαίνεται πως έριξαν κατακόρυφα τη δημοτικότητα του Πάουελ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποιεί ο Καζάκς: Οι αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ ίσως να μην σταματήσουν τον Ιούλιο

JP Morgan: Τα χειρότερα δεν πέρασαν - Η αλήθεια για τα επιτόκια

Τράπεζες: «Έκρηξη» επιτοκιακών εσόδων το α' τρίμηνο – Αρνητική η καθαρή πιστωτική επέκταση

gazzetta
gazzetta reader insider insider