Εκλογές 2023: Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές 2023: Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία
Ομαλά διεξάγονται οι εκλογές σε αρκετές περιφέρειες της χώρας.

Κανονικά και χωρίς να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία στα Χανιά.

Σ' όλα τα εκλογικά τμήματα προσήλθαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι , ενώ και σε αυτή την εκλογική διαδικασία υπάρχουν ελλείψεις στη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών.

Στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων θα ψηφίσουν 143.879 εκλογείς σε 338 εκλογικά τμήματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και 2 ειδικά εκλογικά τμήματα ενώ 4 είναι τα τμήματα ετεροδημοτών.

Στην Π.Ε. Χανίων έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία 30 κόμματα, οι υποψήφιοι βουλευτές είναι 94 και οι βουλευτικές έδρες 4. Από τα 30 κόμματα τα 9 έχουν πλήρη σύνθεση 6 υποψηφίων.

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η ψηφοφορία στα Δωδεκάνησα

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε και εξελίσσεται η ψηφοφορία στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ήδη, από χθες το απόγευμα είχε ολοκληρωθεί με απόλυτη ακρίβεια και συντονισμό των υπηρεσιών, των αντιπροσώπων και της κεντρικής εφόρου στα Δωδεκάνησα, η διαδικασία παραλαβής των ειδικών σάκων με το απαραίτητο υλικό και την ειδική σφραγίδα στους 401 δικαστικούς αντιπροσώπους στα Δωδεκάνησα, που από κοινού με τις εφορευτικές επιτροπές θα περιφρουρήσουν, θα καταμετρήσουν και θα αποστείλουν ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα στο υπουργείο των Εσωτερικών.

Τις προηγούμενες μέρες, η περιφέρεια και τα στελέχη της, είχαν αποστείλει σε όλα τα εκλογικά τμήματα του νομού μας το εκλογικό υλικό (ψηφοδέλτια και τάμπλετ) και από τις αναφορές που υπήρξαν μέχρι και χθες αργά το βράδυ, δεν είχε παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα.

Τα εκλογικά τμήματα συνολικά είναι 401 σε όλα τα Δωδεκάνησα, εκ των οποίων τα 5 είναι εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών.

Εκτός από τους δικαστικούς αντιπροσώπους που έχουν αναλάβει καθήκοντα και βρίσκονται από τα ξημερώματα στα εκλογικά τμήματα, έχουν ενημερωθεί και βρίσκονται επίσης σε πλήρη ετοιμότητα και οι αναπληρωτές τους όπως αυτοί έχουν οριστεί.

Ομαλά ξεκίνησε η ψηφοφορία σε 1016 εκλογικά τμήματα στην Ήπειρο

Χωρίς προβλήματα, ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου. Το σύνολο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται σε 371.234

Στα Ιωάννινα, οι ψηφοφόροι προσέρχονται σε 491 εκλογικά τμήματα στα οποία περιλαμβάνεται και ένα ειδικό,στο σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του νομού Ιωαννίνων ήταν 172.804 και η συμμετοχή είχε φτάσει στο 57,6%.

Σε 202 εκλογικά τμήματα, προσέρχονται οι ψηφοφόροι του Νομού Άρτας . Ανάμεσά τους και ένα μεικτό ειδικό τμήμα ετεροδημοτών, το οποίο λειτουργεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας,

Στις εθνικές εκλογές του 2019 ήταν 79.097 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και η συμμετοχή στην ψηφοφορία έφθασε το 62,55%.

Στους άλλους δύο νομούς της Ηπείρου, η κάλπη άνοιξε σε 166 εκλογικά τμήματα στη Θεσπρωτία και σε 158 στην Πρέβεζα.

Χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία στη Μαγνησία

Χωρίς προβλήματα ή κάποιες ελλείψεις ξεκίνησε από τις 7 το πρωί η ψηφοφορία για τις εθνικές εκλογές στην Μαγνησία. Οι ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα του Βόλου, της υπόλοιπης Μαγνησίας και των Σποράδων, που ανέρχονται συνολικά σε 355 μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 2 εκλογικά τμήματα σε Καταστήματα Κράτησης και 4 ετεροδημοτών, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Συνολικά 31 συνδυασμοί κομμάτων δίνουν τη μάχη της κάλπης στη Μαγνησία και μαζί τους 102 συνολικά υποψήφιοι διεκδικούν την σταυροδοσία των εκλογέων που ανέρχονται σε 174.567 στην Μαγνησία.

Ομαλά διεξάγονται οι εκλογές και στα νησιά της περιφέρειας βορείου Αιγαίου

Κανονικά ξεκίνησε από το πρωί η εκλογική αντιπροσωπία σε όλα τα νησιά της περιφέρειας βορείου Αιγαίου. Ιδιαίτερα ας σημειωθεί ότι σε αντίθεση με άλλες εκλογικές διαδικασίες η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά και σε όλα τα μικρονήσια αφού εκλογική αντιπρόσωποι και η εκλογικοί σάκοι έφτασαν στην ώρα τους.

Ομαλά η ψηφοφορία στις Π.Ε. Τρικάλων και Καρδίτσας

Ομαλά και χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα εξελίσσεται η ψηφοφορία στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας από τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες, μέχρι αυτή την ώρα. Υπάρχει ροή προσέλευσης των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα στα οποία στο σύνολό τους διεξάγεται κανονικά η εκλογική διαδικασία

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας,Κωνσταντίνου Νούσιο, όλα εξελίσσονται ομαλά χωρίς προβλήματα, βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους, σημείωσε επίσης ο ίδιος. Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, τονίζει πως η ψηφοφορία ξεκίνησε και συνεχίζεται ομαλά, σύμφωνα με ενημέρωση που έχει από τους δικαστικούς αντιπροσώπους για το σύνολο των εκλογικών τμημάτων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider