Προειδοποίηση ΕΟΦ για προϊόντα που εμφανίζονται ως συμπληρώματα διατροφής για απώλεια βάρους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προειδοποίηση ΕΟΦ για προϊόντα που εμφανίζονται ως συμπληρώματα διατροφής για απώλεια βάρους
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση των προϊόντων «W-loss» και «Ideal Forte», τα οποία διαφημίζονται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής για την απώλεια βάρους. Τ

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση των προϊόντων «W-loss» και «Ideal Forte», τα οποία διαφημίζονται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής για την απώλεια βάρους. Τα σκευάσματα αυτά δεν είναι γνωστοποιημένα συμπληρώματα διατροφής. Επίσης, δεν νομιμοποιούνται να φέρουν ισχυρισμούς περί απώλειας βάρους.

Τα «W-loss» και «Ideal Forte» διακινούνται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, ενώ οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την κυκλοφορία τους είναι άγνωστες. Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν είτε που απευθύνουν τα στοιχεία τους, είτε ποιος θα τα διαχειριστεί, είτε την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους είτε το «W-loss», είτε το «Ideal Forte», να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νοσοκομείο Νάουσας: 45 τεστ για στρεπτόκοκκο – 7 παιδιά θετικά

Ναυάγιο στην Πύλο: Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός - Στους 79 οι νεκροί

Ρεύμα: Ενστάσεις προμηθευτών στη λειτουργία της λιανικής μετά την «αναβίωση» της ρήτρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider