Ρωσία: Δύο ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν εν πτήσει προς στρατιωτικές αποθήκες κοντά στη Μόσχα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Δύο ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν εν πτήσει προς στρατιωτικές αποθήκες κοντά στη Μόσχα
Τα UAVs κατέπεσαν κοντά στο χωριό Καλίνινετς.

Δυο ουκρανικά drones αναχαιτίστηκαν καθώς πέταγαν προς την κατεύθυνση στρατιωτικών αποθηκών στην περιφέρεια της Μόσχας, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της ρωσικής πρωτεύουσας Αντρέι Βορόμπιεφ.

Βρέθηκαν «συντρίμμια», πάντως «δεν υπάρχουν ζημιές, ούτε θύματα», ανέφερε ο αξιωματούχος, διευκρινίζοντας πως τα UAVs κατέπεσαν κοντά στο χωριό Καλίνινετς.

Κατά αναρτήσεις στην πλατφόρμα Telegram, συμπεριλαμβανομένης μιας από χρήστη συνδεόμενο με τις υπηρεσίες ασφαλείας, άλλο τουλάχιστον ένα τέτοιο αεροσκάφος αναχαιτίστηκε κοντά στο χωριό Λούκινα.

Απογοήτευση ΟΗΕ για τον τρόπο που εφαρμόζεται η συμφωνία για τα σιτηρά

Εξάλλου, ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε την Τρίτη την απογοήτευση του από τον τρόπο που εφαρμόζεται η συμφωνία της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τις εξαγωγές σιτηρών, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του στη Νέα Υόρκη.

Ο βραδύτερος ρυθμός επιθεώρησης των πλοίων σημαίνει πως λιγότερα φθάνουν σε και αναχωρούν από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα και κατά συνέπεια φθάνουν μικρότερες ποσότητες εκεί που πρέπει, ανέφερε ο Φαρχάν Χακ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ σε δελτίο Τύπου.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά τα τρία τέταρτα τον Μάιο σε σύγκριση με το επίπεδο του Οκτωβρίου του 2022, από τα 4,2 μετρικούς τόνους στο 1,3 εκατ. μετρικούς τόνους.

Πρόκειται για το «χαμηλότερο επίπεδο» αφότου η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο κ. Γκουτέρες κάλεσε όλα τα μέρη να επιταχύνουν την εφαρμογή της συμφωνίας και να «κάνουν το παν εντός των δυνάμεών τους» για να εγγυηθούν την παραμονή της σε ισχύ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπάιντεν χαρακτηρίζει «δικτάτορα» τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider