Το Βιετνάμ απαγόρευσε την προβολή της ταινίας Barbie λόγω ενός... χάρτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Βιετνάμ απαγόρευσε την προβολή της ταινίας Barbie λόγω ενός... χάρτη
Στην απαγόρευση προβολής της ταινίας Barbie της Warner Bros στο Βιετνάμ προχώρησαν οι αρχές της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς περιείχε έναν χάρτη που με την περιοχή που διεκδικεί μονομερώς η Κίνα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Στην απαγόρευση προβολής της ταινίας Barbie της Warner Bros στο Βιετνάμ προχώρησαν οι αρχές της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς περιείχε έναν χάρτη που με την περιοχή που διεκδικεί μονομερώς η Κίνα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, η ταινία περιλαμβάνει μια σκηνή με έναν χάρτη που δείχνει τη «γραμμή των εννέα παύλων» -την περιοχή δηλαδή που χρησιμοποιείται σε κινεζικούς χάρτες για να απεικονίσει τις διεκδικήσεις του Πεκίνου σε μεγάλα τμήματα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.

Η ταινία Barbie επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους του Βιετνάμ στις 21 Ιουλίου, την ίδια μέρα με την πρώτη προβολή στις αίθουσες των ΗΠΑ, ωστόσο η απόφαση των βιετναμέζικων αρχών αναβάλλει επ' αόριστον την προβολή της.

Η Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι ένας ζωτικής σημασίας εμπορικός δρόμος που συνδέει τις κύριες εμπορικές αρτηρίες στη Νοτιοανατολική Ασία, με το Πεκίνο να εγείρει αξιώσεις για τον έλεγχό τους, γεγονός που δημιουργεί εντάσεις με γειτονικά κράτη, όπως το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες και την Μαλαισία. Ωστόσο, οι διαφορές παραπέμφθηκαν το 2016 στο διεθνές δικαστήριο, το οποίο απέρριψε τις κινεζικές διεκδικήσεις.

Σημειώνεται πως η ταινία Barbie δεν είναι η πρώτη ταινία που απαγορεύεται στο Βιετνάμ εξαιτίας της «γραμμής των εννέα παύλων», καθώς είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός της ταινίας Unchartered του Τομ Χόλαντ το 2022 και της ταινίας Abominable το 2019.

Πηγή φωτογραφίας: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα επιβάλλει περιορισμό στις εξαγωγές 2 κρίσιμων μετάλλων -Ρίσκο για την πράσινη μετάβαση της Ευρώπης

Η Ολλανδία απαγορεύει κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και έξυπνα ρολόγια στα σχολεία

Ryanair: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης τον Ιούνιο - Αύξηση 29% στο α' εξάμηνο του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider