Λιβύη: Το πετρελαϊκό κοίτασμα Sharara επανεκκινεί σταδιακά την παραγωγή του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λιβύη: Το πετρελαϊκό κοίτασμα Sharara επανεκκινεί σταδιακά την παραγωγή του
Η αποκατάσταση της παραγωγής θα φέρει κάποια ανακούφιση στις αγορές πετρελαίου, που ανησυχούν για αυστηρότερα ισοζύγια προσφοράς και ζήτησης.

Το πετρελαϊκό κοίτασμα Sharara της Λιβύης επανεκκινεί σταδιακά την παραγωγή του, αφού οι διαδηλωτές που έκλεισαν τις εγκαταστάσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έφυγαν, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Σύμφωνα με άτομο που μίλησε στο Bloomberg, η παραγωγή είναι πιθανό να αποκατασταθεί πλήρως τις επόμενες 24 ώρες. Οι διαδηλωτές ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους, αφού οι αρχές της χώρας απελευθέρωσαν έναν άνδρα που διεκδικεί να γίνει ο επόμενος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Το κοντινό - αλλά μικρότερο- εξορυκτικό πεδίο El Feel, το οποίο έκλεισε ως μέρος των ίδιων διαμαρτυριών, έχει επίσης επαναλειτουργήσει, είπε άλλο άτομο με γνώση του θέματος.

Το Sharara είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα της Λιβύης. Πριν από τη διακοπή, παρήγαγε περίπου 250.000 έως 260.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ το El Feel διακινούσε περίπου 60.000 έως 70.000 βαρέλια την ημέρα. Το ξεχωριστό κοίτασμα Waha μπορεί να αντλήσει περίπου 280.000 έως 290.000 βαρέλια την ημέρα.

Η αποκατάσταση της παραγωγής θα φέρει κάποια ανακούφιση στις αγορές πετρελαίου, που ανησυχούν για αυστηρότερα ισοζύγια προσφοράς και ζήτησης. Ωστόσο, οι διαδηλώσεις είναι μια υπενθύμιση των κινδύνων για την ασταθή παραγωγή της Λιβύης, καθώς ένοπλες ομάδες έχουν κλείσει σε τακτική βάση κοιτάσματα όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider