Τραγωδία στον Έβρο -Βρέθηκαν απανθρακωμένες σοροί στο δάσος της Δαδιάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραγωδία στον Έβρο -Βρέθηκαν απανθρακωμένες σοροί στο δάσος της Δαδιάς
Στον εντοπισμό τουλάχιστον 18 απανθρακωμένων σορών μέσα στο δάσος της Δαδιάς προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης άντρες της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στο σημείο, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται στον Έβρο για τέταρτη ημέρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πιθανόν να πρόκειται για μετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή και περικυκλώθηκαν από τα πύρινα μέτωπα.

Τελευταία ενημέρωση 17.52

Στον εντοπισμό τουλάχιστον 18 απανθρακωμένων σορών μέσα στο δάσος της Δαδιάς προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης άντρες της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στο σημείο, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται στον Έβρο για τέταρτη ημέρα.

Αρχικά, 18 άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς, κοντά στην περιοχή του Άβαντα, δίπλα σε παραπήγματα, ενώ στη συνέχεια -σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ- πυροσβέστες και άντρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν ακόμα 8 σορούς στην περιοχή της Λευκίμμης, όπου το βράδυ της Δευτέρας είχε βρεθεί ακόμα μία απανθρακωμένη σορός.

«Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

«Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών.

Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

Μαίνονται τα μέτωπα στον Έβρο - Εκκενώνονται 9 περιοχές, απεγκλωβισμοί 40 ατόμων από παραλία

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Μαίνονται τα μέτωπα στον Έβρο - Εκκενώνονται 9 περιοχές, απεγκλωβισμοί 40 ατόμων από παραλία

Λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, δύο πλωτά του Λιμενικού και τέσσερα ιδιωτικά σκάφη προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 40 ατόμων, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Αγ.Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα όλα τα άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μηνύματα του 112 για εκκένωση 9 οικισμών της Αλεξανδρούπολης

Εκκενώνονται 9 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι των οικισμών Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος, Πέραμα, Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κομοτηνή.

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, μετά από μήνυμα του 112 καλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Μάκρη, Δικέλλα, Αγία Παρασκευή και Μεσημβρία Αλεξανδρούπολης να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.

Εκκενώσεις δεκάδων οικισμών και στη Ροδόπη

Σε ετοιμότητα καλούνται να παραμείνουν οι κάτοικοι πολλών οικισμών στη Ροδόπη λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή τους. Ειδικότερα οι κάτοικοι των οικισμών Πετρωτά, Παραλία Πετρωτών, Άγιος Χαράλαμπος Μαρωνείας, Ασκητές, Νέα Κρωβύλη, Παλαιά Κρωβύλη, Καγκέλες και Πλατανίτη ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Εκκενώνεται η περιοχή Γρατινή Ροδόπης. Οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Κομοτηνή.

Νωρίτερα, οι κάτοικοι των περιοχών Γρατινή, Στυλαριό, Σιδηράδες και Ομηρικό είχαν ειδοποιηθεί μέσω του 112 προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στις φλόγες η Δυτ. Αττική: Κάηκαν σπίτια σε Φυλή, Χασιά -Εκκενώνονται τα Άνω Λιόσια, προς Πάρνηθα το μέτωπο

Πυρκαγιές: 110.000 τετρ. χιλιόμετρα καλύπτει ο καπνός

Πυρκαγιές: Επιπλέον αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις της ΕΕ στη διάθεση της Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider