Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μάχη με τις φλόγες στην Πάρνηθα - Δύσκολη νύχτα σε Αλεξανδρούπολη, Βοιωτία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μάχη με τις φλόγες στην Πάρνηθα - Δύσκολη νύχτα σε Αλεξανδρούπολη, Βοιωτία
Συνεχίζεται για ακόμα μία νύχτα ο πύρινος εφιάλτης, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη σε πολλαπλά μέτωπα, ενώ σε «συναγερμό» βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς και για την Τετάρτη, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. 

(upd 23/8 01:53) Συνεχίζεται για ακόμα μία νύχτα ο πύρινος εφιάλτης, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη σε πολλαπλά μέτωπα, ενώ σε «συναγερμό» βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς και για την Τετάρτη, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, ενώ οι δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιχειρούν όλο το βράδυ.

Στη Φυλή η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, έχοντας φτάσει στους πρόποδες της Πάρνηθας, με τις Αρχές να έχουν δώσει εντολή εκκένωσης για σειρά οικισμών. Η μάχη δίνεται πλέον στις παρυφές του βουνού, με τον άνεμο να αλλάζει συνέχεια φορά.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι κοντά στην ιστορική Μονή Κλειστών, πέρασε μέσα από τον οικισμό της Χασιάς, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια. Το 112 ήχησε αρκετές φορές, ζητώντας από τους κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές Άγιος Ιωάννης Ρώσσος, Ντάρδιζα, Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα.

Εν τω μεταξύ, στο άλλο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δυτική Αττική, στον Ασπρόπυργο, η φωτιά εκτείνεται σε τέσσερις διαφορετικές εστίες, Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή, Αμμουδιές, αλλά και πίσω από το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ακόμα μία δύσκολη νύχτα βιώνει και η Αλεξανδρούπολη, η οποία παραμένει στο έλεος της φωτιάς για τέταρτο 24ωρο, ενώ το 112 ήχησε ξανά.

Συγκεκριμένα, με μήνυμα από το 112 καλούνται οι κάτοικοι να εκκενώσουν τα χωριά Πέραμα, Ατάρνη, Πετρωτά και Μαρώνεια, ενώ λίγο πριν όσοι βρίσκονταν στην περιοχή Λεπτοκαρυά, κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Σάππες.

Προηγουμένως, εκκενώθηκαν άλλοι εννέα οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των οικισμών Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος, Πέραμα, Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κομοτηνή. Επίσης, οι κάτοικοι των περιοχών Μάκρη, Δικέλλα, Αγία Παρασκευή και Μεσημβρία κλήθηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.

Αυτά, στον απόηχο της τραγωδίας με τις απανθρακωμένες σορούς τουλάχιστον 18 ανθρώπων που βρέθηκαν μέσα στο δάσος της Δαδιάς. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ανάμεσά τους βρίσκονταν και δύο παιδιά.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μάχη σε όλα τα πύρινα μέτωπα της Ροδόπης: Σε Νέα Σάντα, Μαρώνεια, Γρατινή, Μέγα Πιστό.

Καπνοί και μέτωπα της φωτιάς κυκλώνουν τη Βοιωτία, καθώς μετά το μέτωπο που ξεκίνησε από τη Χώστια, αλλά και εκείνο στον Ταρσό, ξέσπασαν και άλλα δύο μέτωπα στην Υλική και στο Μοσχοπόδι των Θηβών.

Όλα τα μέτωπα είναι εκτός ελέγχου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καεί περισσότερα από 23.000 στρέμματα. Συνολικά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 93 νέες δασικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φωτιές: Στάχτη πάνω από 400.000 στρέμματα μέσα σε 3 ημέρες

Αρτοποιός: Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ και ΕΥΠ διερευνούν τα αίτια των πυρκαγιών - Σε γενική επιφυλακή και την Τετάρτη

Μαρινάκης για φωτιές: Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών με πρωτοβουλία Μητσοτάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider