Ναγκόρνο Καραμπάχ: Περισσότεροι από 84.700 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Αρμενία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Περισσότεροι από 84.700 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Αρμενία
Περισσότεροι από 84.700 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Αρμενία από την περιοχή του Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την αρμενική κυβέρνηση.

Περισσότεροι από 84.700 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Αρμενία από την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την αρμενική κυβέρνηση.

Η έξοδος των Αρμενίων από το Καραμπάχ άρχισε μετά από την πτώση της αποσχιστικής κυβέρνησης της περιοχής, την προηγούμενη εβδομάδα.

Την Πέμπτη, η αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε σήμερα την αυτοδιάλυσή της καθώς και τη διάλυση όλων των θεσμών της από την 1η Ιανουαρίου 2024, μια εβδομάδα μετά την επιτυχημένη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και έπειτα από 30 χρόνια συγκρούσεων.

Σε διάταγμα του ηγέτη αυτού του θύλακα, του Σαμβέλ Σαχραμανιάν, ανακοινώνεται η διάλυση «όλων των κυβερνητικών θεσμών και των οργανώσεων (...) την 1η Ιανουαρίου 2024» και αναφέρεται πως, κατά συνέπεια, «η Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) παύει να υφίσταται».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγριεύουν τα πράγματα στη Σουηδία: Ο πόλεμος των συμμοριών βγάζει τον στρατό στους δρόμους

Μάτσου Πίτσου: Η διάβρωση του εδάφους απειλεί τα μνημεία - Κλειστά για τους τουρίστες ορισμένα αξιοθέατα

ΗΠΑ: Παραμένει ο κίνδυνος του shutdown παρά την έγκριση ορισμένων νομοσχεδίων από τη Βουλή

gazzetta
gazzetta reader insider insider