Ισραήλ: Συνεχίζεται η αγωνία για τους ξένους ομήρους της Χαμάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Συνεχίζεται η αγωνία για τους ξένους ομήρους της Χαμάς
Αγωνία στην Ιταλία για την τύχη ζευγαριού που αγνοείται από το κιμπούτς του «θανάτου» Be'eri, που η Χαμάς δολοφόνησε 100 άτομα.

Γαλλία, Ιταλία και Ρωσία με σημερινές τους ανακοινώσεις εκφράζουν την έντονη ανησυχία για την τύχη πολιτών της που υπάρχουν φόβοι ότι έχουν πέσει στα χέρια της Χαμάς και κρατούνται όμηροι.

Το Παρίσι επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ακόμη Γάλλων στο Ισραήλ, ανεβάζοντας τον αριθμό των Γάλλων υπηκόων που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις της Χαμάς σε τέσσερις.

Οι γαλλικές αρχές αναφέρουν επίσης ότι δεν έχουν νέα για άλλους 13 Γάλλους υπηκόους, «των οποίων η κατάσταση θεωρείται πολύ ανησυχητική, μερικοί από τους οποίους πιθανότατα έχουν απαχθεί».

- Διαβάστε ακόμα: Αυστηρή προειδοποίηση ΗΠΑ σε Ιράν-Χεζμπολάχ: Μείνετε εκτός της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς

Νεκρός ένας Ρώσος υπήκοος- Εννιά αγνοούνται

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ισραήλ Ανατόλι Βικτόροφ δήλωσε ότι ένας Ρώσος πολίτης, ο οποίος έχει επίσης ισραηλινή υπηκοότητα, σκοτώθηκε στην επίθεση της Χαμάς το Σάββατο. Πρόσθεσε ότι άλλοι εννέα Ρώσοι αγνοούνται και ότι τέσσερις από αυτούς εμφανίζονται στον ισραηλινό κατάλογο των αγνοουμένων/απαχθέντων. Σε συνέντευξη από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan του Ισραήλ, ο πρεσβευτής είπε ότι «εκατοντάδες Ρώσοι πολίτες υπέβαλαν αίτημα στην πρεσβεία για να αποχωρήσουν από το Ισραήλ. Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο αεροπορικής διάσωσης των πολιτών της».

Ιταλία: Αγνοείται ζευγάρι από το κιμπούτς που δολοφονήθηκαν 100 άτομα

Ένα παντρεμένο ζευγάρι με ιταλο-ισραηλινή υπηκοότητα αγνοείται μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Μπορεί να έχουν πιαστεί όμηροι», ανέφερε στην τηλεόραση του Rai , αν και τόνισε ότι υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα. Το ζευγάρι ζούσε στο κιμπούτς Be'eri, όπου έχουν βρεθεί περισσότερα από 100 πτώματα από τότε που η Χαμάς έβαλε στο στόχαστρο την κοινότητά νωρίς το Σάββατο, όπου πέρα από τις δολοφονίες και έπιασε ομήρους έναν άγνωστο αριθμό ατόμων. Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών λέει ότι το ζευγάρι δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις της οικογένειάς του και η Ιταλία συνεργάζεται με το Ισραήλ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. «Είμαστε αισιόδοξοι για την ασφαλή επιστροφή τους, αλλά από τώρα δεν έχουμε περαιτέρω ενημερώσεις», είπε ο Ταγιάνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Έως και 150 άτομα όμηροι στα χέρια της Χαμάς

Κύπρος: Έτοιμη να βοηθήσει στην απομάκρυνση υπηκόων τρίτων χωρών απ' το Ισραήλ

Ισραήλ: Σφράγισε τα σύνορα της Γάζας- Νεκροί 1500 μαχητές της Χαμάς στο Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider