Reuters: Κόβουν το ρωσικό πετρέλαιο 3 ελληνικές ναυτιλιακές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Κόβουν το ρωσικό πετρέλαιο 3 ελληνικές ναυτιλιακές
Τρεις μεγάλες ελληνικές ναυτιλιακές φέρεται να σταμάτησαν τη μεταφορά ρωσικού αργού τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να αποφύγουν την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Τρεις μεγάλες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες σταμάτησαν τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να αποφύγουν την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται τις μαρτυρίες 4 traders.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ξένο πρακτορείο, οι Minerva Marine, Thenamaris και TMS Tankers έχουν σταματήσει τις τελευταίες εβδομάδες να μεταφέρουν ρωσικό αργό.

Καμία από τις ναυτιλιακές δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Και οι τρεις εταιρείες ήταν ενεργοί μεταφορείς ρωσικού πετρελαίου και καυσίμων μέχρι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, οπότε άρχισαν να αποσύρουν την εμπλοκή τους, σύμφωνα με τους traders που μίλησαν στο Reuters.

Οι τρεις ναυτιλιακές απέρριψαν αιτήματα να φορτώσουν τα πλοία τους με ρωσικό αργό από το Νοέμβριο κι έπειτα, σημειώνουν οι traders που είχαν συνεργαστεί με τις τρεις εταιρείες.

Η έξοδος των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών από το εμπόριο ρωσικού αργού έρχεται μετά την αυστηροποίηση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Οκτώβριο, η Ουάσιγκτον επέβαλε τις πρώτες κυρώσεις σε ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων από την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γιατί μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο με τιμή πάνω από το ανώτατο όριο τιμής της G7, ήτοι τα 60 δολάρια το βαρέλι. Ενώ, την προηγούμενη εβδομάδα, επέβαλε κυρώσεις σε άλλα 3 πλοία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΚΡΙ ΚΡΙ: Αύξηση 28,7% του τζίρου στο 9μηνο – Στα 30,19 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Ναυσιπλοΐα: Δομικές αλλαγές από το σύστημα εμπορίας ρύπων – Αυξήσεις στις γραμμές και αντίστροφη μέτρηση για το Αιγαίο

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθαρά κέρδη 54,2 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider