Ανακοινώνονται σήμερα τα μέτρα για την οπαδική βία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακοινώνονται σήμερα τα μέτρα για την οπαδική βία
Στον εισαγγελέα Πειραιά θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί, ο 18χρονος που συνελήφθη για τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Στις 12:30, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την οπαδική βία.

Εχθές, στην κυριακάτικη ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την οργή του, διαβεβαιώνοντας πως «όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη».

«Πριν περάσω στην εσωτερική κυβερνητική δραστηριότητα, θέλω να κάνω μια αναφορά στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραγικό τραυματισμό ενός αστυνομικού. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο για την οπαδική βία, γι' αυτό δεν θα γράψω για πολλά γι' αυτά σήμερα. Θέλω όμως να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται. Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας», υπογράμμισε.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό, έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Στον εισαγγελέα Πειραιά ο 18χρονος

Στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη.

Εναντίον του συλληφθέντα που φέρεται να ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών,για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο,διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για άλλα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του αιματηρού τραυματισμού του αστυνομικού ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ο 18χρονος στην αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι τη τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider