Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πράσινο φως για πώληση 35 ελικοπτέρων Black Hawk στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πράσινο φως για πώληση 35 ελικοπτέρων Black Hawk στην Ελλάδα
Την πιθανή πώληση 35 ελικοπτέρων Black Ηawk καθώς και συναφούς πολεμικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, ύψους περίπου 1,95 δισ. δολαρίων, ενέκρινε το Στείτ Ντιπάρτμεντ.

Την πιθανή πώληση 35 ελικοπτέρων Black Ηawk καθώς και συναφούς πολεμικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, ύψους περίπου 1,95 δισ. δολαρίων, ενέκρινε το Στείτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, κύριος ανάδοχος θα είναι η Sikorsky, η οποία ανήκει στην Lockheed Martin.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η πώληση «θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, βοηθώντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός νατοϊκού συμμάχου που είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την Παρασκευή την απαιτούμενη πιστοποίηση, ειδοποιώντας επίσημα το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση.

Το αίτημα της Ελλάδας είχε διατυπωθεί προς τις ΗΠΑ τον περασμένο Απρίλιο και αφορά την προμήθεια έως 49 ελικοπτέρων Black Hawk. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, τα BlackHawk θα αποτελούν τον βασικό τύπο ελικοπτέρου Ειδικών Επιχειρήσεων αφού μπορούν φέρουν βαρύ οπλισμό όπως πολυβόλα, ρουκέτες και πυραύλους Hellfire.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν, μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, να επιτύχουν μία ομοιοτυπία στα πτητικά τους μέσα, καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 18 διαφορετικοί τύποι ελικοπτέρων σε στρατό, αεροπορία, ναυτικό και σώματα ασφαλείας.

Μεταξύ του σχετικού εξοπλισμού περιλαμβάνονται κινητήρες, συστήματα προειδοποίησης πυραύλων, συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, καθώς και εξοπλισμός εκπαίδευσης αλλά και η εκπαίδευση του προσωπικού. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η κατασκευάστρια εταιρία θα παρέχουν μηχανική, τεχνική και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider