Τραμπ: Συγκέντρωσε 12 εκατ. δολάρια από επενδυτές της Silicon Valley

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: Συγκέντρωσε 12 εκατ. δολάρια από επενδυτές της Silicon Valley
Στην sold out εκδήλωση συμμετείχαν bit tech επενδυτές που αποκλείστηκαν από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν, όπως ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters. 

Ποσό ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων συγκέντρωσε την Πέμπτη ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν δύο venture capitalists από το χώρο της τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Σε αυτή συμμετείχαν επενδυτές της Silicon Valley που αποκλείστηκαν από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν, όπως ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters.

Οι ventures capitalists David Sacks και Chamath Palihapitiya, πραγματοποίησαν τη δεξίωση στην έπαυλη των Sacks στη γειτονιά Pacific Heights, σύμφωνα με πρόσκληση που είδε το Reuters.

Η συγκέντρωση - όπου τα πιο ακριβά εισιτήρια έφταναν τα 500.000 δολάρια ανά ζευγάρι - ήταν sold out, δήλωσαν στο Reuters οι δύο πηγές. Συγκεντρώθηκαν περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Harmeet Dhillon, της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών.

Ενώ το Σαν Φρανσίσκο είναι έντονα φιλελεύθερο - ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν κέρδισε το 85% των ψήφων της πόλης στις εκλογές του 2020 έναντι του τότε προέδρου Τραμπ - ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός τοπικών venture capitalists και επενδυτών cryptol, υποστηρίζουν τον Τραμπ στο rematch του εναντίον του Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Στελέχη της Coinbase, οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων Tyler και Cameron Winklevoss και άλλοι ηγέτες του crypto ήταν παρόντες, όπως αναφέρουν πηγές στο Reuters.

Η βιομηχανία crypto προσπαθεί ολοένα και περισσότερο να επηρεάσει τους πολιτικούς των ΗΠΑ καθώς αντιμετωπίζει έντονο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές, ειδικά από τη στιγμή που οι χρεοκοπίες μεγάλων εταιρειών κρυπτογράφησης το 2022 τρόμαξαν τους επενδυτές, αποκάλυψαν απάτες και ανάρμοστη συμπεριφορά και άφησαν εκατομμύρια επενδυτές με άδεια ψηφιακά πορτοφόλια.

Ο Τζέικομπ Χέλμπεργκ, σύμβουλος του παρόχου ανάλυσης δεδομένων Palantir και Δημοκρατικός μέχρι περίπου το 2021, είπε ότι πρόσφατα δώρισε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια στην εκστρατεία του Τραμπ.

«Το 2016, ο αριθμός των ανθρώπων από τη Silicon Valley που ήξερα που υποστήριζαν τον Τραμπ ήταν o εξής ένας, ο Πίτερ», είπε ο Χέλμπεργκ, αναφερόμενος στον συνιδρυτή της Palantir, Πίτερ Τιέλ. «Σήμερα τους μετράω στις δεκάδες, αν όχι περισσότερες από αυτό. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, αρχίσαμε να βλέπουμε το φράγμα να σπάει», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απάτη 1 δισ. δολαρίων με crypto - Πώς αποκαλύφθηκε

Saudi Aramco: Αναμένεται να αντλήσει 11,2 δισ. δολάρια από την πώληση μετοχών

TSMC: Αύξηση 30% στις πωλήσεις τον Μάιο λόγω της υψηλής ζήτησης ΑΙ chips

gazzetta
gazzetta reader insider insider