Μέση Ανατολή: Σειρήνες αεράμυνας στην Χάιφα - Νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέση Ανατολή: Σειρήνες αεράμυνας στην Χάιφα - Νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα
Σειρήνες ήχησαν στη Χάιφα προειδοποιώντας για ενδεχόμενη επίθεση με ρουκέτες - 4στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις μάχες στη Γάζα,

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι σειρήνες ήχησαν στην πόλη Χάιφα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, προειδοποιώντας τους κατοίκους για ενδεχόμενη επίθεση με ρουκέτες. Νωρίτερα σήμερα ο στρατός επεσήμανε ότι αναχαίτισε «ύποπτο εναέριο στόχο» στα ανοικτά των ακτών της Χάιφα, προσθέτοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή ζημιές.

Παράλληλα, οι δυνάμεις του Τελ Αβίβ γνωστοποίησαν τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών τους, οι οποίοι σκοτώθηκαν χθες, Δευτέρα, σε μάχες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πάνω από οκτώ μήνες από την έναρξη του πολέμου κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς. Οι στρατιώτες, τρεις στρατεύσιμοι ηλικίας 19 και 20 ετών, και ένας ταγματάρχης ηλικίας 24 ετών, «σκοτώθηκαν σε μάχες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας» χθες, αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω σχετικά με τις συνθήκες θανάτου τους.

Σύμφωνα με το ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan, οι τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν στην έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά κτιρίου στη Ράφα, την πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός επικεντρώνει τις προσπάθειές του για να επιτύχει τον δηλωμένο στόχο του να καταστρέψει τα τελευταία εναπομείναντα τάγματα της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα είχε ανακοινώσει χθες ότι σκότωσε ή τραυμάτισε αδιευκρίνιστο αριθμό Ισραηλινών στρατιωτών προκαλώντας έκρηξη σε παγιδευμένο κτίριο στον καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων της Σαμπούρα στη Ράφα. Ο πολεμικός ανταποκριτής της εφημερίδας Times of Israel ανέφερε από την πλευρά του ότι άλλοι 7 στρατιώτες τραυματίστηκαν στην έκρηξη αυτή, 5 εκ των οποίων σοβαρά.

Με τους θανάτους αυτούς ανέρχεται σε 298 ο αριθμός των Ισραηλινών στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στην στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα από την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στις 27 Οκτωβρίου. Ο πόλεμος πυροδοτήθηκε από την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 1.194 ανθρώπων στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους αμάχων, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που στηρίχθηκε σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Από τους 251 ομήρους τους οποίους απήγαγαν μαχητές της Χαμάς και μετέφεραν στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, 116 παραμένουν κρατούμενοι στον παλαιστινιακό θύλακα και από αυτούς 41 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Στην Λωρίδα της Γάζας, πάνω από 37.100 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς και τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις από το ξέσπασμα του πολέμου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Raspberry Pi: Ντεμπούτο με IPO στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου - Στόχος τα 211 εκατ. δολάρια

Αυξάνει κατακόρυφα την τιμή στόχο για τη Eurobank η HSBC

Optimum χρηματιστηριακές συναλλαγές μέσα από το κινητό από την Optima bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider