Νέα φωτιά στο Ρέθυμνο, εστάλη 112 - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα φωτιά στο Ρέθυμνο, εστάλη 112 - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο
Αναζωπύρωση στα Ακούμια - Νέα φωτιά στο Φαράγγι του Ευλιγιά - Σε εξέλιξη πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά Λακωνίας.

Τελευταία ενημέρωση 16.05

Αναζωπυρώθηκε τμήμα της φωτιάς στην περιοχή των Ακουμιών στο Ρέθυμνο με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δρουν άμεσα για την κατάσβεσή της, την ίδια ώρα που εκδηλώθηκε φωτιά στα Πευκάκια και συγκεκριμένα εντός του φαραγγιού στον Ευλιγιά. Σύμφωνα με ενημέρωση στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, εστάλη μήνυμα του 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους της περιοχής Τρία Μοναστήρια.

Για την αναζωπύρωση στον Δήμο Αγίου Βασιλείου πραγματοποιούν ρίψεις τα ελικόπτερα, τα οποία συνδράμουν και για τη φωτιά στο φαράγγι, με τις επίγειες δυνάμεις της Π.Υ. να βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση. Ειδικότερα, στην κατάσβεση συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο ελικόπτερα. Η φωτιά καίει «όχι πολύ κοντά στον οικισμό». Πάντως, το 112 «ήχησε» και οι πολίτες βρίσκονται σε επιφυλακή.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο έθεσε η Πυροσβεστική την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Τζαβέρδελλα του Ασπροπύργου. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε τις επίγειες δυνάμεις ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες επιχειρήσεις και αποθήκες. Ταυτόχρονα, εν εξελίξει είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση βόρεια του οικισμού Μεγάλη Σπηλιά στη Λακωνία, όπου επιχειρούν για την κατάσβεσή της 43 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 13 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιαζιτζόγλου (ΣΜΕ): Το 2023 υπήρξε μια πολύ σημαντική χρονιά για τον εξορυκτικό κλάδο

EDP: Υπέγραψε το πρώτο της πολυ-γεωγραφικό PPA

Έρευνα IWG: Η υβριδική εργασία βελτιώνει σημαντικά την ευεξία

gazzetta
gazzetta reader insider insider