Τραμπ: «Δεν πιστεύει» πως ο Μπάιντεν θα εγκαταλείψει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: «Δεν πιστεύει» πως ο Μπάιντεν θα εγκαταλείψει
Εντυπωσιακά μειωμένη η τηλεθέαση του ντιμπέιτ σε σύγκριση με την πρώτη τηλεμαχία της προηγούμενης εκστρατείας.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Παρασκευή πως δεν «πιστεύει» ότι υπάρχει πιθανότητα ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, να αποσύρει την υποψηφιότητα για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, μετά το καταστροφικό γι’ αυτόν ντιμπέιτ προχθές Πέμπτη.

«Πολύς κόσμος λέει πως μετά την επίδοσή του χθες βράδυ, ο Τζο Μπάιντεν θα εγκαταλείψει την κούρσα. Αλλά δεν το πιστεύω στ’ αλήθεια», είπε ο πρώην πρόεδρος σε οπαδούς του κατά τη διάρκεια προεκλογικής εμφάνισής του στη Βιρτζίνια.

Μειωμένη τηλεθέαση

Το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ προσέλκυσε 47,9 εκατομμύρια τηλεθεατές το βράδυ της Πέμπτης σε όλα τα δίκτυα, κοινό σε εντυπωσιακό βαθμό μειωμένο σε σύγκριση με την πρώτη τηλεμαχία της προηγούμενης εκστρατείας.

Η εκπομπή, που παρήγαγε το CNN και παρουσίασαν δυο δημοσιογράφοι του δικτύου, είχε κοινό μειωμένο κατά 35% σε σύγκριση με τους 73,1 εκατ. τηλεθεατές που είχε προσελκύσει το πρόγραμμα της 29ης Σεπτεμβρίου 2020, όταν είχαν αναμετρηθεί οι ίδιοι υποψήφιοι.

Το δεύτερο ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020 είχε προσελκύσει 63 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Παρά τη μεγάλη μείωση, η τηλεθέαση της εκπομπής της Πέμπτης ήταν η υψηλότερη του 2024 –εξαιρουμένων αθλητικών αγώνων– για την αμερικανική τηλεόραση, διαβεβαίωσε το CNN σε ανακοίνωσή του.

Το δίκτυο προσέφερε σε άλλα τη δυνατότητα να το αναμεταδώσουν, κάτι που έκαναν όλοι οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνιστικού Fox News.

Το CNN το ίδιο προσέλκυσε 9,04 εκατομμύρια τηλεθεατές, ακολουθούμενο από το Fox News (8,8), σύμφωνα με τους αριθμούς του πρώτου. Προσθέτοντας όσους παρακολούθησαν την εκπομπή μέσω του ιστοτόπου του, που την αναμετέδιδε δωρεάν, και τοπικών καναλιών, το δίκτυο έκανε λόγο για κοινό 11,4 εκατ. ανθρώπων.

Αυτός ο τελευταίος αριθμός είναι καθαρά μεγαλύτερος (+27%) σε σύγκριση με την επίδοση του CNN στο πρώτο ντιμπέιτ του 2020.

Η εκπομπή χαρακτηρίστηκε σημείο καμπής για τον πρόεδρο Μπάιντεν, που φάνηκε να βρίσκεται αρκετές φορές σε σύγχυση και ενίοτε ήταν ακατάληπτος – σε διαμετρική αντίθεση με τη συνηθισμένη σκαιότητα και εχθρότητα του Ντόναλντ Τραμπ.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έντονη ανησυχία, ως ακόμη και για πανικό, στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών μετά την εκπομπή· ορισμένοι αρθρογράφοι κρίνουν πως μάλλον είναι καιρός ο πρόεδρος να εγκαταλείψει την κούρσα.

Ο κ. Μπάιντεν απέκλεισε χθες το σενάριο αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η εφημερίδα New York Times καλεί τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο

gazzetta
gazzetta reader insider insider