Κικίλιας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα - Μάχη όλη τη νύχτα με τις διάσπαρτες εστίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα - Μάχη όλη τη νύχτα με τις διάσπαρτες εστίες
Ενισχύονται περαιτέρω οι επίγειες δυνάμεις με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:21

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά στην Πάρνηθα δυόμιση ώρες από την έναρξη της, ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωσή που παραχώρησε ο Υπουργός Διαχείρισης Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά θα «δουλευτούν όλο το βράδυ» από τις επίγειες δυνάμεις που θα αναλάβουν δράση μόλις αποχωρήσουν τα ιπτάμενα μέσα πυρόσβεσης, προσθέτοντας ότι «η μάχη δεν έχει τελειώσει». Παράλληλα, τόνισε πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ.

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για συγκλονιστική προσπάθεια της Πυροσβεστικής και ευχαρίστησε θερμά τους πάντες που συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης, η οποία θα συνεχιστεί όλο το βράδυ. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά εντοπίστηκε από τα drones της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, συνεχίζουν να επιχειρούν και θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία, στην μάχη που θα δοθεί όλη τη νύχτα.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 15.00, σε δασική έκταση στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας, κοντά σε ταβέρνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από έκρηξη σε πυλώνες υψηλής τάσης, κάτι όμως που διέψευσε ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμα: Πάρνηθα: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κατσιμίδι

Ζώμπος: Λίγο καλύτερη η εικόνα

Η εικόνα είναι λίγο καλύτερη, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Κώστας Ζώμπος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Επεσήμανε πως οι επίγειες δυνάμεις κάνουν το έργο τους όπως έχει σχεδιαστεί και η Περιφέρεια έσπευσε να προσφέρει την βοήθεια του της ζητήθηκε, από την πρώτη ώρα.

«Ελπίζουμε να μην αλλάξει η κατεύθυνση των ανέμων», τόνισε και πρόσθεσε πως η κινητοποίηση που έχει γίνει είναι πολύ μεγάλη.

Υπογράμμισε πως αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι οι ισχυροί άνεμοι και το ενδεχόμενο να αλλάξει η κατεύθυνση τους.

Συνόψισε πως θεμιτό είναι να μη γίνονται προβλέψεις και η αισιοδοξία να είναι συγκρατημένη.

Ομαλοποιήθηκε μερικώς η κυκλοφορία

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία άρθηκαν όλες οι εκτροπές κυκλοφορίας που ήταν σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας, εκτός από τις εκτροπές στη λεωφόρο Τατοΐου στο ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας» και της ταβέρνας «Χάνι».

ΠΥ: Εκδηλώθηκαν 54 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από χθες το απόγευμα στις 18:00 έως σήμερα στις 18:00 εκδηλώθηκαν 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 10.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για πρόκληση πυρκαγιάς στο Λαγονήσι, ενώ σε ακόμα 4 άτομα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα.

Αναλυτικότερα:

Συνελήφθησαν χθες 28 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κορωπίου, τρεις ανήλικοι ημεδαποί, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξύλινες κατασκευές εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον οικισμό Λαγονήσι του Δήμου Σαρωνικού, στην Αττική και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.625Euro, χθες 28 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Βρυσών, σε ημεδαπό, για πυρκαγιά εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Καλύβες του Δήμου Αποκορώνου, στα Χανιά.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.000Euro, χθες 28 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κεφαλονιάς, σε αλλοδαπό, ο οποίος προέβη σε άναμμα φωτιάς σε ύπαιθρο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Λάσσης του Δήμου Αργοστολίου, στην Κεφαλονιά.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.406,25Euro, σήμερα 29 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ελευθερούπολης, σε ημεδαπή, η οποία προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην θέση «παραλία Οφρυνίου», του Δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.875Euro, σήμερα 29 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ελευθερούπολης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην θέση «διασταύρωση Παλαιοχωρίου», του Δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider